Et ve Balık Kurumu üreticiyi destekledi |
Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, özelleştirme kapsamından çıkarılan kurumun, milyonlarca liralık yatırımlarla üreticiyi destekleme ve halkın sağlıklı et tüketmesine önderlik etme konumuna getirildiğini bildirdi. Ulubaş, Kütahya’nın Emet ilçesindeki kurumsal seminerin açılışında yaptığı konuşmada, son bir yılda kurumun elde ettiği başarıların küçümsenmeyecek düzeyde olduğunu söyledi. Ulubaş, kademeli özeleştirme yerine KİT’lerin hızla özelleştirilmesiyle sıkıntılı bir sürece giren kurumun sürekli gerilediğini ve besiciyle çiftçilerin zarar eder konuma geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu: ‘’Başbakanımızın çeşitli meslek kuruluşlarının talepleri doğrultusunda özelleştirme kapsamından çıkardığı kurum hızlı bir toparlanma sürecine girmiştir. Özelleştirme kapsamından çıkarılan kurum, milyonlarca liralık yatırımlarla üreticiyi desteklemede ve halkımızın sağlıklı et tüketmesinde önderlik etme konumuna getirilmiştir. Kurumumuz bugün Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm kırmızı ve beyaz et ihtiyacını karşılamaktadır. 2008’de 19 bin 88 olan hayvan kesim sayımız bu yıl 45 binlere ulaşmış ve geçen yıl besicilere ödenen 32 milyon lira bu yıl 103 milyon liraya çıkmıştır. Bu ne demektir? Çiftçimize, besicimize daha fazla kazandırılmış, buna bağlı iş, aş ekmek demektir. Son bir yıl içinde kesim işlerimiz yüzde 129, et üretimlerimiz yüzde 180 artmıştır.’’ Kütahya / aa |
11.10.2009 |