3. ANKARA Kitap Fuarı, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) açıldı. Fuarda Yeni Asya Neşriyat’ın kitapları A-30 No’lu stantta satışa sunuldu.
Özellikle yeni tanzimli Risâle-i Nur Külliyatı, üç ciltlik Risâle-i Nur’dan Portreler, metni ve meâlinin karşılıklı sayfalarda yer aldığı bilgisayar hatlı Kur’ân-ı Kerim ve açıklamalı meâli ile İşte Hayatım kitapları okuyucuların ilgisini çekiyor.
“Her yaşam bir kitaptır” sloganıyla Eylül fuarcılık tarafından organize edilen 3. Ankara Kitap Fuarını önceki yıllarda 100 binin üzerinde okuyucu ziyaret etmişti. 100’ün üzerinde kitapevinin katıldığı fuar, 28 Mart tarihine kadar devam edecek. Fuar 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
KAYGUSUZ KİTAPLARINI
İMZALAYACAK
Bu arada, yazarımız İbrahim Kaygusuz bugün Yeni Asya Neşriyat standında saat 11.30-13.30 saatleri arasında okuyucuları ile sohbet edip kitaplarını imzalayacak.
|
BEDİÜZZAMAN Said Nursî’nin hayatından önemli bir kesiti mercek altına alan ve o günlerden kalma belge ve hatıraları günümüze taşıyan Kastamonu Yılları Sergisi bugün Cağaloğlun’daki Rüstempaşa Medresesi’nde açılıyor.
İİKV Mütevelli Heyeti’nden Prof Dr. Faris Kaya ve Barla Platformu’ndan Said Yüce, düzenledikleri basın toplantısı ile Kastamonu Yılları Sergisi hakkında bilgi verdi. Herkesi çoluk çocuğuyla sergiye beklediklerini ifade eden Kaya, bugün açılacak serginin 5 Nisan akşamına kadar açık kalacağını ve serginin 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini söyledi.
Süruri Mahallesi, Medrese Sokak, No: 2, Eminönü adresinde Rüstempaşa Medresesi’nde düzenlenecek sergi bugün saat 11:00’de Bediüzzaman’ın talebelerinden o günleri bizzat yaşayan Abdullah Yeğin ile Bediüzzaman’ın “Hayatım hayatınla devam edecek” dediği talebesi Mustafa Sungur ve İİKV Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Fırıncı tarafından gerçekleştirilecek. Serginin kapsadığı dönem, Bediüzzaman’ın Isparta hayatıyla başlıyor ve Eskişehir ile Denizli hapislerini ve Kastamonu’daki sürgün yıllarını içine alıyor. Sergide, o dönemin hikâyesiyle beraber, o günlerden kalma eser ve belgeler yer alıyor. Bu eserler arasında, koğuştan koğuşa kibrit kutuları içinde gizlice ulaştırılan mektup ve risâlelerin orijinalleri de var. Sergideki en önemli eşyalardan biri de, Bediüzzaman’ın “bin kalemli kâtip” sözüyle tarif ettiği teksir makinesi. Hayatını Bediüzzaman uğruna feda eden Binbaşı Âsım Bey, Hafız Ali ve Hasan Feyzi ile ilgili belge ve bilgiler ise, “Üç Şehitler” adlı bir özel odada ziyarete açılıyor. Serginin bir özel bölümü de hanımlara ait. Risâle-i Nur hizmetinin ilk yıllarında büyük emekleri bulunan ve Risâlelerde adları geçen bu hanımlarla ilgili belge ve hatıralar, “Nur Hizmetinin Anneleri” başlıklı bölüm de yer alıyor. Sergiye özel olarak söz ve müziğini Erkan Mutlu’nun yaptığı Kastamonu Türküsü’de sergi boyunca dinlenebilecek.
|