Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, küresel krizin etkilerini göstermeye başladığı bir dönemde ekonominin yerel seçimlerin gölgesinde kalmasından endişe duyduklarını belirtti. Aslan, krizin derinleştiği bir ortamda ülke güvenliği hariç hiçbir konunun ekonominin önüne geçmemesi gerektiğini ifade ederek, ‘’Böylesine kritik bir süreçten geçerken, ekonomi kesinlikle yerel seçimlerin gölgesinde kalmamalı’’ görüşünü bildirdi.
KRİZİN FATURASI AĞIR OLUR
Küresel krizle birlikte giderek ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunların geleceğe ilişkin güveni zedelediğini belirten Aslan, ekonomik krizin etkilerini azaltmaya yönelik tedbirlere, üretim ve istihdam önceliğine sahip yeni ekonomik programa odaklanılması gerekirken, ekonomi dışındaki konularla uğraşılmaması gerektiğinin altını çizdi. Aslan, “Önlemler geciktikçe krizin faturası ağırlaşıyor” dedi.
Seçim, geçimi unutturmasın
Gazİantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, küresel krizin etkilerini göstermeye başladığı bir dönemde ekonominin yerel seçimlerin gölgesinde kalmasından endişe duyduklarını belirtti.
GTO’dan yapılan açıklamaya göre, odanın yeni dönemin ikinci meclis toplantısı Meclis Başkanı Zeki Yağcı başkanlığında gerçekleştirildi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, yaptığı konuşmada, krizin derinleştiği bir ortamda ülke güvenliği hariç hiçbir konunun ekonominin önüne geçmemesi gerektiğini ifade ederek, ‘’Böylesine kritik bir süreçten geçerken, ekonomi kesinlikle yerel seçimlerin gölgesinde kalmamalı’’ görüşünü bildirdi.
Küresel krizle birlikte giderek ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunların geleceğe ilişkin güveni zedelediğini belirten Aslan, ekonomik krizin etkilerini azaltmaya yönelik tedbirlere, üretim ve istihdam önceliğine sahip yeni ekonomik programa odaklanılması gerekirken, ekonomi dışındaki konularla uğraşılmaması gerektiğinin altını çizdi. Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘’Ülkemizin gündemi çok hızlı değişiyor. Ama sanayici ve ticaret erbabının gündemi üretmek, ihraç etmek, istihdam sağlamaktır. Sanayici bu işlevini sürdürmek amacıyla sorunlarını ve beklentilerini dile getiriyor. Fabrikasını kapatan, üretimine ara veren veya azaltan, son çare olarak işçi çıkarma durumunda kalan sanayicinin derdine çare bulunmazsa ülkemiz yeniden büyüme sürecine giremez ve küresel boyutta devam eden krizi aşmamız zor olur. Yatırım planı olan iş adamı, ürettiğini satacağından, sattığının parasını alacağından emin olmadığı için yatırım yapmıyor ve üretimini kısıyor. İşini kaybetme korkusu olan çalışanlar ise harcamalarını azaltıyor veya erteliyor. Hazırlanacak acil önlemler paketi hızla uygulamaya konulmalıdır. Krizin reel sektörde yarattığı hasarın boyutları kapasite kullanımı, üretim, ihracat, istihdam rakamlarına yansıyor. Bu noktada hükümetin somut önlemler almasını bekliyoruz. Ancak şu ana kadar somut önlemler alınmadığı gibi alınan önlemlerde piyasalara yeterli güveni vermiyor. Ayrıca ekonominin 29 Martta yapılacak yerel seçimlerin gölgesinde kalmasından endişe duyuyoruz. Düne kadar krizin olumsuz etkilerini azaltmaktan söz ediyorduk. Ama şimdi yerel seçimlere odaklanılmış gibi görünüyor. Önlemler geciktikçe krizin faturası ağırlaşıyor" diye konuştu.
|