TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bursa 7. Kitap Fuarı, kitapseverlerle buluştu.
TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından düzenlenen ‘Bursa 7. Kitap Fuarı’ ile ‘Bursa Eğitim Fuarı’ her yaştan Bursalı'nın yoğun ilgisi ile açıldı. Ekonomik kriz dolayısıyla durgun geçeceği sanılan fuarlar, ilk günden Bursalıların akınına uğradı.
Bursa Kitap Fuarı’nı 2007 yılında 198 bin kişi ziyaret ederken, bu rakam 2008’de 223 bin’e çıkmıştı. Her geçen yıl büyüyerek devam eden Bursa Kitap Fuarı, 7.sinde ise bu rakamı daha da yukarılara taşımayı hedefliyor. Kitap Fuarı, bu yıl TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi desteği ile 28 Şubat - 4 Mart 2009 tarihleri arasında hazırlanan Bursa 5. Yurtiçi - Yurtdışı Eğitim Fuarı ile eş zamanlı olarak açıldı.
Yaklaşık 200 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen Bursa 7. Kitap Fuarı’nda aynı zamanda söyleşi, panel, şiir dinletisi ve okuma saati gibi 90 kültür ve edebiyat faaliyetinde 350 yazar, san'atçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacı konuşmacı olarak yer alacak. Aynı zamanda Bursa Kitap Fuarı kapsamında yaklaşık 600 yazar okurlarıyla buluşup, kitaplarını imzalama fırsatı bulacak.
Yeni Asya Neşriyat yayınları da B-201 No’lu bölümde satışa sunuldu. Bölüm görevlileri, özellikle yeni tanzimli Risâle-i Nur Külliyatına büyük ilgi olduğunu belirttiler, Ayrıca Yeni Asya Neşriyat Pazarlama Müdürü Faik Altun ile gazete miz Abone ve Dağtım Müdürü Saim Çelenli de fuar açılışında hazır bulundular.
Girişin ücretsiz olduğu Bursa 7. Kitap, 28 Şubat-7 Mart 2009 tarihlerinde, 11.00- 20.00 saatleri arasında, 8 Mart 2009 Pazar günü ise 11.00- 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
|