AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’e daha sık gelmesini istedi. Rehn, “Avrupa’nın Dostları” adlı düşünce kuruluşunun düzenlediği panelde, Erdoğan’ın Brüksel’i daha sık ziyaret ederek, Türkiye'de yapılan reformları anlatmasını beklediğini söyledi.
Rehn’den Erdoğan’a: Brüksel’e daha sık bekleriz
AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’e daha sık gelmesini istedi.
Olli Rehn, Avrupa’nın Dostları adlı düşünce kuruluşunun düzenlediği panelde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’i daha sık ziyaret ederek, yapılan reformları anlatmasını beklediğini söyledi. Gürcistan’daki savaş, Ortadoğu’daki çatışmalar ve Rusya ile Ukrayna arasındaki enerji krizi başta olmak üzere son yıllarda çıkan tüm krizlerin AB açısından Türkiye’nin stratejik önemini artırdığını belirten Rehn, AB ve Türkiye arasında yakın işbirliği için çok güçlü temeller bulunduğunu bildirdi.
Dışişleri Bakanı Ali Babacan da Türkiye’nin çok geniş bir coğrafyayla tarihsel ve kültürel bağlara sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin AB’ye yeni kapılar açabileceğine vurgu yaptı. Babacan, yalnızca stratejik önemin AB üyeliği için yeterli olmadığını bildiklerini ifade ederek, Türkiye’nin her alanda AB standartlarını yakalaması gerektiğini kaydetti. AB üyelik sürecinin özellikle küresel çalkantı döneminde Türkiye’ye öngörülebilirlik ve güven duyulmasını sağladığını anlatan Babacan, yeni fasılların açılması için teknik hazırlıkları sürdüreceklerini, tek başına bunun yeterli olmadığına ve üye ülkelerin siyasal onayının alınması gereğine dikkati çekti.
EGEMEN BAĞIŞ: REFORMLARA HALKIMIZ İÇİN DEVAM EDECEĞİZ
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise Türkiye’nin 50 yıl kadar önce başbakanını asan bir ülkeyken ve daha 10 yıl önce şiir okuduğu için hapse attığı belediye başkanının bugün başbakan ve o şehrin 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasını örnek göstererek, aradan geçen sürede sağlanan ilerlemenin hem Türkiye hem de AB için yararlı olduğunu dile getirdi. Bağış, Türkiyeli bir AB’nin, medeniyetler ittifakı ve medeniyetler birliği durumuna geleceğini vurgularken, AB reformlarını Türk halkının iyiliği için yapmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
|