Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Kayahan: İsyan şarkıları felâkete götürüyor

San'at dünyasının önemli isimlerinden Kayahan, aylık kadın ve aile dergisi Bizim Aile’ye konuştu. Kayahan, “Şarkılardaki bazı sözler inançlı ve imanlı bir insanın dinlememesi gereken sözler olabiliyor zaman zaman. Çünkü isyan içeren çok müzik sözü var, ne dersiniz?” sorusunu cevaplandırırken şunları söyledi:

“Çoğaldığına göre, demek ki dinleniyor. Bu çok önemli, 1980’lerde benimle röportaj yaptıklarında bunların amip gibi bölünerek çoğalacaklarına dikkat çekmiştim. Hakikaten çoğaldılar, pek çok yerde söz sahibi oldular. Söz sahibi oldukları için onlar gibi düşünmediğiniz zaman sizi demode bulmaları bir yana, ciddî rakip olarak görüyorlar. Oysa aynı ülkeye hizmet etmek için vardık, hâlâ da onun için varız. Bahsettiğiniz sözleri anlayabiliyorum. Ama bir de gizli saklı şeyler var. Bunlar da, “Bugün geldik dünyaya, bir kere geldik…” falan gibi şeylere götüren sözler. O insanlar hem kendi hayatlarını, hem de başkalarının hayatlarına büyük ziyan verecek ve kirleteceklerdir.”

Bizim Aile’de hem huzur, hem mutluluk var

Bizim Aile’nin Mayıs sayısı “Huzurda olan huzur bulur” başlığını taşıyor.

“Huzur mu, mutluluk mu?” diye sorsalar, hangisini tercih ederdiniz?

Bu iki kelime görünüşte farklı olsa da, mahiyetinde taşıdıkları değerler birbirini besler konumda. Huzursuz insan mutlu olabilir mi? Ya da mutsuz insan huzurlu olabilir mi? “Huzur mu, mutluluk mu?” sorusuna, bu iki soruyla cevap verilebilir belki…

Bizim Aile, insanlığın asırlardır peşinde koştuğu mutluluk ve huzurdan bahsediyor Mayıs sayısında. İnsanın aradığı mutlak mutluluk gerçekten var mı? Varsa nerede? İnsan nasıl huzurlu ve mutlu olur? Huzur ve mutluluk arasında nasıl bir fark ve nasıl bir bağlantı var?

***

Yine zengin muhtevasıyla Bizim Aile Mayıs’ta da dopdolu…

Psikolog Yasemin Uçal Abdullah, “Huzur mu mutluluk mu?” sorusunu cevaplıyor.

Tarihçi Zeynep Çakır, kendine has üslûbuyla, ancak “huzurda olanın” huzur bulacağını anlatıyor.

Atike Özer, insan hayatında önemli bir dinamik olan “Güzel düşünen hayatından lezzet alır” hakikatini farklı bir deyişle ele alıyor: “Huzurlu olmak için olumsuz düşüncelerinize sırt çevirin.”

Fatma Özer, en güzel mutluluk kaynağının Sünnet-i Seniyyede olduğunu vurguluyor.

Psikolog Banu Yaşar, modern zamanlarda terapiyi anlatıyor.

Nur Hacınebioğlu, tatlı bir huzur için, sizi, Yirminci Mektup ikliminde soluklanmaya davet ediyor.

Kültür Sanat Servisi / İstanbul

07.05.2008


 

Altın Koza’da 12 film yarışacak

BU yıl 2 - 8 Haziran tarihleri arasında yapılacak 15. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak filmler belli oldu.

Toplam 29 filmin başvurduğu yarışmada sinema yazarları ve festival sinema etkinlikleri koordinatörlerinden oluşan ‘Festival Kurulu’ tarafından belirlenen 12 film, Altın Koza Ödülüne sahip olabilmek için görücüye çıkacak. Altın Koza Film Festivali kapsamında her yıl düzenlenen ve son dönemde çekilen Türk filmlerinin görücüye çıktığı ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yarışacak filmler belli oldu. Sinema yazarları, festival sinema etkinlikleri koordinatörlerinden oluşan 6 kişilik Festival Kurulu, ön değerlendirme sonucu aşağıda adı geçen filmlerin yarışmak üzere Halk Jürisi ve Büyük Jüri’nin önüne çıkması yönünde karar verdi.

/ Adana

07.05.2008


 

İKİ KİTAP

PEYGAMBERİMİZİN hayatının başlangıç devresinden vefatına kadar, belirli noktalarında hayatına etki eden bazı hanımlar olmuştur.

Peygamberimizin Anneleri

Bu hanımlardan ilki Hz. Amine’dir. Ona dadılık yapan, sütannelik yapan Asr-ı Saadet’in bu müstesna annelerini bir araya getiren “Resulullah’ın Anneleri” adlı kitap, İslâm tarihinin bu pek bilinmeyen isimlerine de pencere açıyor. H. Ahmet Özdemir imzasını taşıyan kitap Semerkand Kitap’tan çıktı.

0 (216) 311 24 34

Hangi insan?

NURETTİN Gür Ozanoğlu’nun “Hangi insan” adlı üçüncü şiir kitabı çıktı. “Hangi insan” sorusuna cevap arayan şair kitabında, insanı iki yönüyle ele alıyor. Ozanoğlu kitabında şiiri, “Bazen bir öfke seli, bazen durgun bir deniz, bazen bir arının gözü, bazen bir çiçeğin özü” olarak tarif ediyor.

0 (422) 223 00 59

07.05.2008


 

Şanlıurfa meslekî kuruluşlarının Pazar buluşması

RİSÂLE-İ Nur Enstitüsü Şanlıurfa Şubesi ve Meslekî Kuruluşların (ADAG, SETÜD, EĞİTBİR, YENİSİAD) Şanlıurfa Şubelerince organize edilen Şanlıurfa Pazar Buluşmaları’nın ilki El Ruha Otelinde gerçekleştirildi.

Yönetim Uzmanı Dr. Mahmut Bozan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde “Katılımcı Demokrasi ve Sivil Toplum Kuruluşları” konusu işlendi. Türkiye’nin idarî yapısı ve bu konudaki sorunlarının değerlendirildiği seminerde; yönetim biçimleri, millî egemenlik ve halk egemenliği, temsili ve katılımcı demokrasi, sivil toplum kuruluşlarının yeri, baskı ve çıkar gruplarının idarî mekanizma üzerindeki yaptırımları, Elitizm ve oligarşinin tunç kanunu, İslâm’da devlet yönetimi ve demokrasi ile ilişkisi, İslâm geleneğinde Sivil Toplum anlayışı, azınlık ve çoğunluk kavramları, Sivil Toplumun mahiyeti, çerçevesi ve vazifeleri değerlendirildi.

İhsan S. Yılmaz / Şanlıurfa

07.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler