Uluslararası Bodrum Kültür ve Sanat Şöleni Türkiye, Kıbrıs, Kosova, Bosna-Hersek, Bakü, Ukrayna ve Makedonya’dan yaklaşık 200 şairin katılımıyla başladı. Faaliyet kapsamında Bodrum Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir panel düzenlendi.
Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Başkanı İhsan Işık, derneğin amacının, Türkiye’deki şairlerin ve yazarların haklarını korumak ve bu hakları AB ülkelerindeki yazarların seviyesine getirmek olduğunu söyledi.
Uluslararası Bodrum Kültür ve Sanat Şöleni Türkiye, Kıbrıs, Kosova, Bosna-Hersek, Bakü, Ukrayna ve Makedonya’dan yaklaşık 200 şairin katılımıyla başladı. Faaliyet kapsamında Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde bir panel düzenlendi.
Panelde konuşan Işık, derneğe bin 500 yazar, şair ve edebiyatçının üye olduğunu söyledi.
Derneğin amacının Türkiyede’ki şairler ve yazarların haklarını korumak ve bu hakları AB ülkelerindeki yazarların seviyesine getirmek olduğunu belirten Işık, ‘’2009 yılından itibaren İLESAM’ın girişimleriyle Türkiye’de ilim adamlarımız şair ve yazarlarımız bir takım telif gelirlerine sahip olacaklar. İLESAM üyesi san'atçılar ve edebiyatçılar daha çok aranan, istenilen kişiler arasına gireceklerdir’’ diye konuştu.
Panele katılan, şair ve yazar Abdullah Satoğlu da ‘’Su’’ adlı şiirini okudu. Satoğlu, daha sonra yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de ortaokul ve lise yıllarında şiir ve edebiyata merak duyduğunu söyledi.
Kendisinin, Cumhurbaşkanı Gül’ün akrabası olduğunu ve öğrencilik yıllarında veliliğini yaptığını da ifade eden Satoğlu, ‘’Abdullah Gül o zaman derslerine gayret gösterirdi. Öğretmenleri bize Abdullah Gül’ün şiir ve edebiyata merakı olduğunu söylerdi. Biz onunla kıvanç duyardık’’ dedi. Konuşmaların ardından Bodrum Dans Kulübü Folklor Ekibi Bodrum Ege bölgesinden oyunlar sergiledi. Panele, aralarında Kaymakam Abdullah Kalkan, Belediye Başkanı Mazlum Ağan ve Emniyet Müdürü Yılmaz Özden’in de olduğu yaklaşık 300 kişi katıldı. Bodrum, aa
|