Ankara’da düzenlenen 1. Uluslararası İl İl Anadolu Festivali’nde birçok ilin kültür ürünlerinin yanı sıra yöresel lezzetleri de tanıtıldı.
Altınpark Anfa Fuar alanında düzenlenen festivale, Kahramanmaraşlılar kırmızı pul biberleriyle katıldılar. Kahramanmaraş’tan gelen Muammer Pekcan, hijyen kurallarına uyularak hazırlanan pul biberin her türlü derde deva olduğunu söyledi.
Festivalde tel peynirle illerini temsil eden Erzurumlular ise bu peynirin Erzurum ve çevre iller dışında fazlaca tanınmadığını, bu tür festivallere katılarak bu açığı kapatmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Tel peynirin özelliğinin tuluma basılarak yapılması olduğunu, bu sebeple lezzetini uzun süre koruyabildiğini anlatan Erzurumlular, Erzurum’un kaşar peyniri ve tel kadayıftan yapılan kadayıf dolmasının da ünlü olduğunu söylediler.
|