Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Fuarcılık Limited Şirketi tarafından bu yıl 25.’si gerçekleştirilecek olan Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı ve bu faaliyet için yaptıkları hazırlıkları anlatan Yeni Asya Neşriyat Satış ve Pazarlama Müdürü Faik Altun, birçok yenilikle fuarda yeralacaklarını söyledi.
Her yılın Ramazan aylarında Ankara Kocatepe Camii ve İstanbul Sultanahmet Camii avlularında ziyarete açılan Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’na yirmi beş yıldır katıldıklarını belirten Altun, “Sultanahmet fuarı da Kocatepe fuarı da yıllardır yapılan ve yerleşmiş fuarlar. Bu fuarlara dindar, bilinçli okuyucular geliyor. Gelenlerin yüzde doksanı kitap için geliyor” dedi.
Külliyatımızla ses getireceğiz
Sultanahmet’teki fuarda yeni çıkan Risâle-i Nurlarla yeralacaklarını söyleyen Altun, “Sultanahmet fuarında özellikle yeni çıkan külliyatla ses getirmeyi düşünüyoruz” dedi. Sözkonusu Risâlelerin yeniliklerini de anlatan Altun, “Bu Risâlelerimiz iki renk. Ayrıca bu yeni külliyat hazırlanırken ortaokul 8. sınıf öğrencisi esas alındı. Kelimeler o seviyedeki bir çocuk dikkate alınarak hazırlandı. Aynı zamanda yeni külliyatımızda indeksimiz var. Diğer yayınevlerinin kitaplarındakinden daha geniş bir indeks. Bunlardan başka, yeni külliyatımızda öncekilerde olduğu gibi sayfa altlarında âyet ve hadis mealleri var” şeklinde konuştu.
Mukayeseli tarih cetveli
Yeni Asya Neşriyat olarak hazırladıkları yeni Risâle-i Nur Külliyatında bir de “Tarihsel gelişim ve ve olaylar içinde Bediüzzaman Said Nursî” adlı bölüm olduğunu söyleyen Altun, bu tarih cetvelinde kronolojik bir sıralama halinde Bediüzzaman’ın hayatında, Türkiye’de ve dünyada olanlar hakkında mukayeseli bilgiler bulunduğunu dile getirdi. “Meselâ 1921’de Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri Anglikan Kilisesi’nin suallerine cevap verdiği, Hakikat Çekirdekleri adlı eserin yazıldığı, Arapça Mesnevî-i Nuriye’nin yazıldığı, 1. İnönü Muhaberesi’nin, Londra Konferansı’nın yapıldığı, Çin Komünist Partisi’nin kurulduğu, İran’da Rıza Han’ın iktidara geldiği gibi üç farklı alandaki gelişmeler aktarılıyor indeksimizde” diyen Altun, bu mukayeseli indeksden, Bediüzzaman’ın dünya ve Türkiye gündemini takip ederek eserlerini yazdığının anlaşıldığını da vurguladı.
Başka yenilikler de var
“Bizim için büyük bir avantaj” ifadeleriyle anlattığı yeni külliyat haricinde başka yeniliklerinin de olduğunu anlatan Altun, “Bahsettiğim Risâleler dışında bu sene bir atılım daha yaptık. Farklı kesimlere açılmamız için birkaç yayınevi daha kurduk” dedi. Çocuk kitapları alanında Can Kardeş Yayınları, kişisel gelişim alanında YASEM adlarında yeni yayınlarla bu yıl okurların karşısına çıktıklarını belirten Altun, bir diğer yeni yayınevinin de ASPAŞ olduğunu, bu seneki fuarlarda bu yayınlardan çıkan kitapları da teşhir etme imkânı bulacaklarını anlattı.
“Yeni Asya Neşriyat olarak da bazı temel eserler yayınladık. Meselâ Kadın İlmihali. Piyasada buna benzer kitaplar çok az yayınlandı” sözleriyle diğer yeniliklerini aktaran Altun, bir diğer yeni ve temel eserlerinin de Risâle-i Nur Okuma Metodları adlı kitap olduğunu söyledi. Altun ayrıca zekatla, Ramazanla ilgili yeni kitaplar da yayınladıklarını belirtirken “Geçen sene olmayıp da bu sene çıkan ve fuarda sergilenecek elliye yakın kitabımız var” dedi.
Okurlarımıza sürprizlerimiz olacak
Ramazan’dan sonra yapılacak TÜYAP fuarına da hazırlandıklarını aktaran Altun, özellikle Kitap ve Kültür Fuarında çeşitli kampanyalar yapacaklarının müjdesini vererek, “Okuyucularımızı Sultanahmet ve Kocatepe fuarlarına mutlaka bekliyoruz. Onlara sürprizlerimiz olacak” şeklinde konuştu.
|