Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, 1959 yılında hizmete giren ve yılda 2 bin karşılaşmanın oynandığı Adana'daki Menderes Spor Salonu’nu müze gibi koruduklarını söyledi.
Ataşbak, her yıl olduğu gibi, ölü sezonda Menderes Spor Salonu’nun zemini tamamen zımpara yapıldığını, deforme olan çizgilerinin yeniden çizildiğini, boya ve cila yapıldığını, yıpranan koltukların değiştirileceğini kaydetti.
Salonun eksikleri giderilerek yeni sezona hazırlandığına dikkati çeken Ataşbak şöyle devam etti: “Tarihi Menderes Spor Salonu 56 yıldır ulusal ve uluslararası müsabakalara tanıklık ediyor. Kendi dönemine göre en iyisi olan Menderes Spor Salonu’na kentin olumsuz hava koşullarından korunmak için merkezi sistemli klima takılmasıyla yaz ve kış mevsimlerinde yapılan müsabakalarda sorun yaşanmamaktadır. Daha önceleri yağışlı havalarda su sızdıran tavanını tamamen onardık. Çağdaş koltuklar takılmasını sağladık. Her yıl yaptığımız gibi, ölü sezonda zemin parkelerin zımparalanması, boya, cila ve çizgilerin yeniden çizilmesini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, takımların, hakem ve diğer görevlilerin soyunma odaları, tuvalet ve duşların eksikleri giderildi. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için mimari değişikliğin yanı sıra rampalar yapıldı.”
Kent merkezinde olması nedeniyle haftanın 7 günü başta okul ve kulüp sporları, deplasmanlı hentbol, basketbol, voleybol maçları olmak üzere Menderes Spor Salonu’nda yoğunluk yaşandığını, anımsatan Ataşbak, “Salonda sporun yanı sıra resmi bayramlarda, valilik, yerel yönetimler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının konser, konferans, gösteri, genel kurul gibi taleplerini de karşılıyoruz.” diye konuştu.
Ataşbak, Menderes Spor Salonunda, Amir Sadık Günyeli gözetiminde 6 personelin sürekli görev yaptığını da sözlerine ekledi.