Çankırı’da 2015 yılında organik tarım projesi kapsamında, 11 çiftçi tarafından 10 dekar alanda organik çilek yetiştirildi. Mayıs ayının son haftası dikimi gerçekleştirilen 'Sweet Ann' çeşidi çilekler meyvesini vermeye başladı.
Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, müdür yardımcıları Halil Tekin ve Nuri Ustaoğlu Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan, Eldivan İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdür vekili Ahmet Palaz ve konu uzmanlarının katılımı ile Organik Çilek Yetiştiricisi Sedat Çeltik’in bahçesinde program gerçekleşti.
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Osman Çakır, şunları kaydetti: “Organik Tarım, doğal dengeyi korumaya yönelik, insana ve çevreye dost, kimyasal girdilerin kullanılmadığı üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı bir tarımsal üretim şeklidir. Sağlıklı yaşamak, geleceği yok etmemek ve her şeyden önemlisi gelecek nesillere yeşili ve maviyi bir renk olarak sunabilmek için organik tarım gereklidir. Organik tarım dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük öneme sahip olan bir konudur. Özellikle gelişmiş ülkeler insan sağlığına vermiş oldukları önemin bir sonucu olarak beslenme konusunda da organik tarım ürünlerine yönelmişlerdir. Uygulamakta olduğumuz proje ile hedefimiz; çiftçilerimizin gelir seviyesini yükseltmek, köydeki genç nüfusa iş alanı sağlamak ve köyden kente göçü önlemektir. Ülkemizde düşük seviyelerde olan organik çilek üretimini arttırmak ve katma değer sağlamaktır ‘Organik Çilek Yetiştiriciliği’ projesinde 2015 üretim yılı başlangıç olup bugüne kadar toplam Bakanlığımız genel bütçesinden 36 bin 607,69 TL harcama yapılmıştır.”