Üsküdar Salacak sahilinden bulutlu ve puslu havaya rağmen net olarak görülebilen ve ayda bir gerçekleşen Ay'la Galata Kulesi, bu kez mavi saatte buluştu.
Buluşma anı objektiflere böyle yansıdı.
Sabah 07.34 sularında puslu ve bulutlu havaya rağmen kendisini aniden gösteren Ay'ın gündüz gözü ile Galata Kulesi üzerinden muhteşem batışı, yaklaşık 16 dakika boyunca net bir şekilde izlendi.
Sabah saatlerinde işlerine giden vatandaşlar, Ay ve Galata'nın gökyüzünde birbirleriyle kucaklaşmasını ilgiyle izledi. Kimileri bu güzel anı cep telefonu ile kaydederken, birçok fotoğraf sanatçısı da soğuk havaya rağmen bu anlamlı buluşmayı fotoğraflamaya çalıştı.
En güzel buluşma böyle görüntülendi
İstanbul'un Üsküdar İlçesi'nin Salacak sahilinden net olarak görülebilen ve ayda bir gerçekleşen Ay’la Galata Kulesi'nin eşsiz buluşması, objektiflere böyle yansıdı ve böylesine güzel bir an tefekkür dolu dakikalara vesile oldu.
Kainat Kitabı'nda anbean şahit olunan ve eserden sanatkara geçmek prensibiyle dikkatli nazarları Kainat'ın ve içindeki her faaliyetin Sahibi olan Allah'a yönlendiren tefekkür kareleriyle Tasarrufat-ı İlahiyi (Cenab-ı Allah'ın tasarruflarını) müşahede (gözlemleyerek) ederek tefekkür edebiliriz. Hârika bir kudret-i Samedâniyeyi ( Allah'ın Kudreti'ni), lezzetli bir hayret ile seyredebiliriz.
Bu sabah 06.00 sularında bulutlu havaya rağmen havanın aniden açmasıyla birlikte kendini gösteren Ay’ın Galata üzerinden muhteşem batışı yaklaşık 15 dakika boyunca net bir şekilde temaşa edildi.
Ay ve Galata’nın gökyüzünde birbirleriyle kucaklaşması ilgiyle izlenirken, birçok fotoğraf sanatçısı sabah erken saatlerde bu anlamlı buluşmayı fotoğraflamaya çalıştı.
Gökyüzünde ender rastlanan bu görüntü, Güney Afrika’daki eşsiz ay batımlarını da andırdı.
Galata'daki muhteşem buluşma, Ay'ın batışıyla birlikte yerini hüzünlü bir ayrılığa bıraktı.
TEFEKKÜRÜN ÖNEM DERECESİ...
Bediüzzaman Said Nursi'nin 'Kainata değişmem dediği' değerli talebeleri, merhum Zübeyir Gündüzalp'in ''Okumak okumak yine okumak. Okumaktan yorulunca ne okuduğunu okumak veya kitab-ı kebir-i kainat(büyük kainat kitabını) okumak.'' şeklindeki veciz ifadeleri, hakikate ulaştıracak okumaların, tefekkürlerin önem derecesine vurgu yapmaktadır.
Bu doğrultuda Kur'an-ı Hakim'in hakikatli bir tefsiri olan Risale-i Nur penceresiyle Kainat Kitabı'nın okumaya devam ediyoruz.