"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hükümlü ve tutuklu sayısı Almanya’nın neredeyse 6 katı

27 Eylül 2024, Cuma 02:19
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki cezaevi istatistiklerini karşılaştırarak “Hem Avrupa’nın en çok tutuklusu ve hükümlüsünün hem de dışarıda elini kolunu sallayarak gezen binlerce suç makinesinin bulunduğu ülkeyiz. Bu işte bir terslik, infaz sisteminde çarpıklık, uygulamada çok büyük hatalar var. Bu durum, sadece güvenlik zafiyeti veya hukuki yetersizliklerle de izah edilemez” dedi.

Türkiye organize suçta Avrupa birincisi

 

Türkiye’nin, hükümlü ve tutuklu sayısında Avrupa’nın zirvesinde olduğunu açıklayan Karal, “Birbirine yakın nüfusa sahip Almanya’nın neredeyse 6 katı. Hem Avrupa’nın en çok tutuklusu ve hükümlüsünün hem de dışarıda elini kolunu sallayarak gezen suç makinelerinin bulunduğu ülkeyiz. Bu işte bir terslik, infaz sisteminde çarpıklık, uygulamada çok büyük hatalar var” diye konuştu.

Ankara - Mehmet Kara

Okunma Sayısı: 242
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı