"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Popüler kültürün talanı

26 Ekim 2018, Cuma 00:06
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Andı, “Popüler roman, popüler kültür, Hz. Peygamber’in hayatını talan etmeye başladı, çünkü ucunda para geliyor.’’ dedi.

“Sireti Surette Görmek Çalıştayı”nda Andı, ilk iki çalıştayın sunumlarının kitaplaştırıldığını, sonraki çalıştayların da ikinci bir cilt olarak ilgililerine sunulacağını anlattı. Hz. Peygamber’in (asm) hayatını anlatmakta tehlikeli alanlar olduğunu dile getiren Andı, şunları kaydetti:  “Peygamberin heykelini, karikatürünü yapamıyoruz. Resim, heykel, karikatür çok güzel sanatlar, ama Peygamberimizi, bizim mübarek ve muhterem kabul ettiğimiz bir şahsiyetin hayatını anlatmakta her alet, her araç yeterli olmuyor. Kimisi ‘bunu dönüştürmek zorundayız’ diyor. ‘Kendimize göre bir grafik, sanat düzlemi kendimize göre bir sinema dili oluşturmalıyız’ diyenler de var. Zaten bu çalıştayların güzelliği, elektriği ve gerilimi buradan doğuyor. Popüler roman, popüler kültür, Hz. Peygamber’in (asm) hayatını talan etmeye başladı, çünkü ucunda para geliyor. Çünkü dindar insanların Peygamber (asm) sevgisinin istismarına yönelik çok ucuz, kötü, gerçekten edebiyat seviyesi düşük çok roman yazılmaya başlandı. Bu bir tehlike. “

AA

Okunma Sayısı: 1253
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı