"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargıtay Prof. Demir’e cezayı bozdu

27 Temmuz 2024, Cumartesi 01:14
Yargıtay, KHK ile ihraç edilen gazeteci ve akademisyen Prof. Dr. Vedat Demir’e “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla verilen hapis cezasını bozdu. Yargıtay kararında, basın kurumlarına el konulmasını eleştirmenin ve KHK ile kapatılan gazetede yazı yazmanın suç oluşturmayacağına karar verdi.

MLSA’da yer alan habere göre, Yargıtay, bir kişinin örgüt üyesi olarak sayılabilmesinin kriterlerini sıralayarak, “örgüt üyeliğini belirlemede ayırt edici fark, örgüt üyesinin örgüt hiyerarşisi dahilinde verilen her türlü emir ve talimatı sorgulamaksızın tamamen teslimiyet duygusuyla yerine getirmeye hazır olması ve öylece ifa etmesidir” değerlendirmesini yaptı. Anayasa Mahkemesi, Demir’in hukuki olmayan gözaltı ve tutuklanması nedeniyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptığı bireysel başvurunun kabul edilemez olduğuna hükmetmişti. Demir, dosyayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşımış, AİHM, 25 Haziran 2024’te  Demir’in yetersiz delile dayalı tutukluluğun “kişi özgürlüğü ve güvenliği” hakkını ihlal ettiğine hükmederek Türkiye’yi 5 bin Euro tazminat ödemeye mahkum etmişti.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2916
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Burhan Kula

    27.7.2024 11:42:26

    Bu kararın bozulması güzel ama hala Yalçınkaya kararına rağmen birçok karar onaylanıyor, hukuktan hala eser yok masum insanlar hala zülüm görüyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı