"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yandaşların cebine 37 milyar dolar girdi

20 Temmuz 2024, Cumartesi 01:44
Saadet Partisi, TBMM Genel Kurulu’nda Hazine garantili projelerin ülkeye maliyetinin araştırılması önergesinin gündemin önüne alınarak bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi verdi.

Öneri üzerine söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AK Parti’nin yap-işlet-devret projeleriyle yandaş şirketleri zengin ettiğini, devletin 37 milyar dolar zararının olduğunu belirtti.

Yavuzyılmaz, şöyle konuştu: “AK Parti’nin tercih ettiği yap işlet devret modeliyle yapılan 8 karayolu projesi, Osmangazi Köprüsü’nün bulunduğu İzmir-İstanbul Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Menemen-Çandarlı-Aliağa projesi, Ankara-Niğde Otoyolu ve Çanakkale Köprüsü. Devlet öz kaynağıyla yapsaydı 22 milyar dolar ödeyecekti. Ancak yandaş müteahhitlerle yapıldığı için devletin kasasından çıkacak garanti tutarı en az 59 milyar dolar olacak. Aradaki fark 37 milyar dolar. Yani 1 trilyon 221 milyar lira.”

Ankara - Anka

Okunma Sayısı: 1556
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    20.7.2024 14:58:38

    Bu "Yap-işlet-devret projeleri" acele iptâl edilmeli ve bu yanlış ve yandaşlara ödenen ve ödenecek astonomik hesap hataları ve Dövizli geçiş garantiler ve hesaplar tekrar "Bilir kişi" tarafından hesab edilip, yeniden titizlikle hesaplanmalı, TL ye çevrilmeli ve Devlet devralmalı bu Oto yolların işletmesini! Bütün Sorumlularda hesap vermeli!

  • S.topuz

    20.7.2024 14:49:21

    "Yavuzyılmaz, şöyle konuştu: “AK Parti’nin tercih ettiği yap işlet devret modeliyle yapılan 8 karayolu projesi, Osmangazi Köprüsü’nün bulunduğu İzmir-İstanbul Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, Menemen-Çandarlı-Aliağa projesi, Ankara-Niğde Otoyolu ve Çanakkale Köprüsü. Devlet öz kaynağıyla yapsaydı 22 milyar dolar ödeyecekti. Ancak yandaş müteahhitlerle yapıldığı için devletin kasasından çıkacak garanti tutarı en az 59 milyar dolar olacak. Aradaki fark 37 milyar dolar. Yani 1 trilyon 221 milyar lira.” Bu Döviz ve geçiş GARANTİLİ Oto-Yolların tamamında Yerli Vatandaşlara "BEDAVA" geçiş hakkı verilmeli! Yabancı TIRlar hariç? Acele! Şu Ana kadar ödenen PARALAR geri iâde edilmeli! Yoksa bu apaçık bir soygundur, vesselam.

  • Burhan Kula

    20.7.2024 09:10:15

    KHK zulümlerine destek veren sessiz kalan gruplar bu konularda da tek kelime etmiyor, ne kadar manidar değil mi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı