"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uygurlara yönelik kültürel soykırımda yeni genelge

06 Ocak 2024, Cumartesi 18:37
Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne yönelik insan hakları ihlalleriyle gündemde olan Çin, bölgedeki Müslüman azınlığa yönelik yeni kuralları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

DW Türkçe’nin Çin gazetesi Global Times’a dayandırdığı habere göre, Sincan Daimi Halk Komitesi tarafından “Kuruluşların ve şahısların dini terörizm ve aşırılıkları yaymasını engelleyecek” yeni bir düzenleme kabul edildi. Buna göre, “Ulusal birliğin baltalanması, kamu düzeninin bozulması ve din adına yönetim, adalet, eğitim ve diğer devlet sistemlerinin engellenmesinin” önüne geçilecek. Haberde, dini eğitim veren okulların da artık eğitimde, “Çin geleneklerini izleyecekleri” belirtildi. Mimari de yeni yönetmeliğin müdahale edeceği alanlar arasında. Yeni yapılan, restore edilen ya da genişletilen dini mekanlar, mimari, heykel, resim ve dekorasyonda Çin geleneklerini yansıtmak zorunda olacak.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 1618
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    8.1.2024 13:14:43

    Komünist-Kapitalist ve faşist bir üçlü zihniyetin barbar ve katilleri maalesef müslüman kardeşlerimizi,soydaşalrımızı katletmeye,soykırım yaparak yoketmeye çalışırken ne acı kiiii milliyetçi-muhafazakar geçinen bir 'UCUBE,lerce TBMM'de bu alçak ,katil ve canileri savunan iz'an,vicdan,insaf,hak-hukuk-adaletten nasipsiz nefes sahipleri bizleri derin teessüre garkediyor. A.GRİZMAN gibi maddi menfaatine daha değer vermesi gereken bir İsevi futbolcu ise 1 MİLYAR TL.tutarındaki sponsorluk ücretini bu cani,katilelrin suç ortağı ve reklam yüzü olamam diyerek iade ediyor. Heyhaaat içimzde asıl ihaneti yapan sözde dindaaaar,özünde dindaar,müslüman kindar zavallılar.

  • Orhan Baki

    7.1.2024 14:33:51

    Çin Halk Cumhuriyeti, emperyalist, sömürgeci bir diktatörlüğe dönüştürülmüştür. Uygur Türklerine uygulanan devlet faşizmi, assimilasyon, baskı ve zulüm politikaları Çin Halk Cumhuriyeti'nin maskesini düşürmüştür. Yüce Allah, adeta açık bir cezaevinde yaşamak zorunda bırakılmış olan Uygur Türkü soydaşlarımızın yardımcısı olsun, onları en yakın zamanda hürriyetlerine ve özgürlüklerine kavuştursun. Orhan Baki, Şenlikköy-Florya/İstanbul.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı