"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sanayici: Dayanacak gücümüz kalmadı

26 Temmuz 2024, Cuma 20:00
Sanayici yüksek faiz, enflasyon ve daralan talep üçgeninde sıkıştı. Üretim maliyetleri artan, yatırımda zorlanan sanayici bir yandan tahsilat sorunu yaşarken diğer yandan işçi aramak yerine işçi çıkarmama modeline geçti.

İhracat cephesinde ise fiyat rekabetçiliğini yitiren firmalar, akabinde müşteri de kaybetmeye başladı. EKONOMİ Gazetesi’ni ziyaret eden Hırdavat Sanayici ve İşadamları Derneği (HISİAD) yönetim kurulu, sanayici ve ihracatçıların yaşadığı sorunları anlattı.

Yaşanan süreci mutsuzluk olarak tanımlayan HISİAD Başkanı Çetin Tecdelioğlu, “Beyaz yaka da, mavi yaka da, patronlar da mutsuz. Faiz, enfl asyon ve talebin düşmesi her şeyi olumsuz etkiliyor. Mevcut faiz ve ekonomik koşullarda artık yatırım planı kalmadı. Sanayici artık fabrikasını küçültmek, yurt dışından ortak bulmak ya da şirketini satmaya odaklandı. Bunun planlarını yapıyor. 2025 sonu itibariyle iyimser senaryolar var. Ama 18 ay daha dayanacak gücümüz yok. Her fabrika zarar yazıyor” dedi.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 1275
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı