"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir imzayla devlet 41 milyar lira zarara uğradı

27 Temmuz 2024, Cumartesi 01:01
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 2017 yılında başbakan yardımcısı olan Mehmet Şimşek’in imzasıyla devletin güncel kurla 41 milyar 401 milyon TL zarara uğratıldığını söyledi.

Tele1’e konuşan Deniz Yavuzyılmaz şunları söyledi: “2017 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de imzasıyla birlikte AKP’nin özelleştirme sürecindeki Elektrik Dağıtım şirketleri ve termik santrallerin devlete olan Amerikan doları cinsinden borçlarını Türk lirasına çevirip üzerine 6 yıl boyunca da 6 taksit yaptığını ve devleti devasa tutarda zarara uğrattığını tespit ettik. Zarar 263 milyon dolar ve 2017 yılında sözleşme imzalandığında Amerikan doları cinsinden borçlar TL’ye 3,53 kurundan dönüldü ve bu oranda yıl boyunca ödenmeye devam etti. 6 yılın sonunda son taksidin ödendiği tarih 2022 yılı aralık ayı ve dolar kuru 18,61 TL’ydi. Yani 5 kat fark vardı. Dolayısıyla devasa bir zarar burada AKP’nin şirketlere yandaş şirketlerine yaptığı peşkeş ile oluşmuş oldu.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1945
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    27.7.2024 13:18:23

    Bursa'da tüketici derneğinin davetine gitmiş ve orada 'Elektrikte kayıkaçak bedeli,altında vatandaşın faturalarına % 10 c ebri ve haksız bir ödeme yaptırmanın iptali,ödenen paranın iadesiyle ilgili matbu dilekçe alıp onlarca insanımıza yardımcı oldum. Erdoğan bunu düzelteceğine bir imza ile vatandaşın soyulmasına karar verip,resmiyet kılıfı geçirdi. Tüketiciden her ay % 10 bir ücreti haksızca aldırtan zihniyetin devleti soydurtması ne ilk ne de sondur.Çünkü meslekleri bu dur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı