"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bağcılar engellileri unutmuyor

02 Aralık 2014, Salı 10:59
Açıldığı günden bugüne kadar toplam 7500 engellinin faydalandığı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda 37 branşta eğitim veriliyor. Engelliler Sarayı’nda bugüne kadar meslek öğrenen 300’e yakın kursiyer iş sahibi oldu.

Engelliler ile yakınlarının kurs gördüğü Engelliler Sarayı sıcak bir aile ortamına sahip. Doğuştan zihinsel engelli Gül Daşdemir (37) ile annesi Nezahat Daşdemir (57) de kurs gören kursiyerler arasında. Anne Daşdemir, “Kızım insanlardan kaçıyordu. Şimdi gülüyor, eğleniyor sohbet ediyor.” diyerek memnuniyetini ve mutluluğunu dile getirdi. Yine, hizmete sunulan Konuşma Bozuklukları Kursu’nda da konuşma bozukluğu, kekemelik, süratli konuşma ve artikülasyon problemi olanlar kursa başvurarak psikolog ve eğitmenlerin gözetiminde eğitim görüyorlar. 

Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete açılan Engelliler Sarayı, ilçedeki dezavantajlı grupların eğitim aldığı, rehabilite edildiği ve atölyelerde meslek öğrendiği yer haline geldi. 

Yıllarca evlerinden dışarı çıkmaya cesaret edemeyen ve sosyal hayatın dışında tutulan engelliler için dünyada çok az benzeri olan Engelliler Sarayı açıldığı günden bugüne kadar atölyeleri, rehabilitasyon merkezi ve diğer önemli hizmetleriyle yoğun ilgi görüyor. Toplam 7500 engellinin yararlandığı Engelliler Sarayı’nda 37 branşta kurslar veriliyor. 

ENGELLİLERLE YAKINLARI MESLEK ÖĞRENİYOR

Uzman öğretmenler eşliğinde Ahşap Oyuncak, Ayna İşleme , Aşçılık (Ev Yemekleri), Bayan Kuaförü (Saça Şekil  ve Boyama Teknikleri) gibi kursların verildiği Engelliler Sarayı’nda kursiyerlere müzik ve halk oyunları kursları da veriliyor. Aynı zamanda kursiyerlerin rehabilite olduğu Merkezde aile ortamında eğitim veriliyor. Kursiyerlerden doğuştan zihinsel engelli Gül Daşdemir’in (37) annesi Nezahat Daşdemir(57) kızının yeni bir hayata başladığını belirtiyor. Kursa katılmadan önce insanlardan kaçan ve kendi kabuğuna çekilen kızının şimdi artık sosyal yaşama katıldığını anlatan anne Daşdemir, “Kızımla birlikte hem meslek öğreniyoruz hem de rehabilite oluyoruz. Hocalarımızın şefkatli davranışları ve arkadaşlık ortamında huzur buluyoruz.” diyor. 

 “300’E YAKIN KURSİYER İŞ SAHİBİ OLDU”

Engelliler Sarayı’nın bir benzerinin Avrupa ülkelerinde bile çok az olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilerin istihdamına yönelik hazırlanan Engelliler Akademisi Projesi bünyesinde açılan temel eğitim ve meslek edindirme kursuna farklı engel gruplarında engellilerin katıldığını ifade etti.

Okunma Sayısı: 1343
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı