Rus birlikleri Ukrayna'nın Herson bölgesinde, Kırım'a giden suyu kontrol altında tutmak için inşa edilen bir barajı vurdu.
Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi tarafından paylaşılan görüntülerde, Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım üzerinden Ukrayna'ya askeri araçlar sevk ettiği görüldü.
Fransa Ulusal Meclisi'nde alınan kararda Fransa hükümetinin Uygur azınlığa yönelik muamele sebebiyle Çin hükümetini kınamaya ve gerekli tedbirleri almaya çağrıldı.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Myanmar Özel Raportörü Andrews, Myanmar ordusunun "soykırım saldırısından" kurtulmak için ülkelerini terk etmek zorunda kalan 1 milyon Arakanlı Müslüman'ın unutulmaması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.
Srebrenitsa soykırımında vefat eden 19 kurbanın tabutları, 26 yıldır bulunmalarını bekleyen sevdiklerinin gözyaşlarıyla ıslandı. Şehitlerin cesetleri bugün Potoçari Anıt Mezarlığı’nda düzenlenecek törenle defnedilecek.
Almanya, Namibya’da sömürge işgali döneminde soykırım yaptığını kabul etti ve bu ülkedeki yardım projelerine 1 milyar euro’dan fazla mali destekte bulunmayı vaat etti.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin 1994'te işlenen Ruanda Soykırımı'ndaki rolüne ilişkin sorumluluğunu kabul ettiklerini ancak suç ortağı olmadıklarını söyledi.
Litvanya Parlamentosu, Çin’in Doğu Türkistan’da Uygurlara yönelik faaliyetlerini soykırım olarak tanıdı.
ABD Başkanı Joe Biden 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımladı.
ABD yönetiminin 2020 İnsan Hakları Raporu'nu açıklayan Dışişleri Bakanı Antony Blinken, özellikle Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki insan hakları ihlallerine dikkati çekti.
Avrupa'da 2'nci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa Soykırımı'nın 9 kurbanı daha bugün defnedilecek.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Senato'dan geçen 'soykırım' kararına Beyaz Saray'ın katılmadığını belirterek 24 Nisan'da yapılan açıklamanın geçerli olduğunu söyledi.
Kırım’ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Yuriy Meşkov’un 73 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.
Kırım Parlamentosu Uluslararası İlişkiler ve Halk Diplomasi Komitesi Başkanı Yuriy Gempel, aralarında ABD ve Almanya'dan da temsilcilerin bulunduğu büyük bir heyetin bugün Kırım'ı ziyaret edeceğini belirtti.
Kiev yönetiminin Kırım'ı geri alma planları yaptığını anlatan Ukrayna Devlet Başkanlığı Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korineviç, bunun için Türkiye ve ABD'yi de kapsayan uluslararası platform kurulmasını önerdiklerini söyledi.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Srebrenitsa soykırımının kurbanları anısına yürüyüş yapıldı.
Kırım Tatarlarının 1944’te öz vatanlarından sürgün edilmeleriyle açılan yarası kanamaya devam ediyor.
Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, Türkiye ile yarımada arasında feribot seferlerini yeniden başlatmaya hazır olduklarını söyledi. Aksenov, “Her şey Türkiye’ye bağlı” dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türkiye'ye hiçbir devletin tepeden bakıp 'soykırım yaptın' diye saldırmaya hakkı yoktur. Onlar Afrika'da yaptıkları soykırımların hesabını versinler" dedi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kırım'da Rus askeri birliklerin güçlendirildiğini bildirdi.
Londra'da insan hakları kuruluşlarında yöneticilik yapan Arakanlı Müslüman Tun Khin, "Bugün Arakanlı Müslümanlara yapılanları açıklayacak tek kelime, soykırım." dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Macron'un 24 Nisan tarihini sözde Ermeni soykırımını anma günü olarak ilan edeceğini açıklamasını şiddetle kınıyorum." açıklamasında bulundu.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın 2014 yılında düzenlenen tartışmalı referandumla Rusya topraklarına katılan Kırım'ı ziyaret etmek istediği belirtildi.
Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da, 1995'te yaşanan soykırımda katledilenlerin defnedildiği Potoçari Anıt Mezarlığı'nın kapısına kimliği belirsiz kişilerce "domuz parçaları" bırakıldı.
ABD'de Temsilciler Meclisi Myanmar'da Rohingya Müslümanının yaşadıklarını "soykırım" olarak tanımlayan bir tasarıya onay verdi. 395 vekilden sadece biri "hayır" oyu kullandı.
Kanada Senatosunda oylamaya sunulan sözde "Pontus soykırımı" hakkındaki tasarı reddedildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Mabeyn Köşkü'nde baş başa görüşme ve Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi Oturumu'nun ardından toplantı sonuçlarına ilişkin ortak bildiriyi imzaladı.
Hindistan'da 7 Arakanlı Müslüman'ın sınırı dışı edilerek Myanmar'a gönderilmesinin ardından ülkedeki Arakanlı Müslümanlar da aynı durumu yaşamaktan endişe duyuyor.
Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'da bir yüksekokulda gerçekleşen bombalı ve silahlı saldırıda 18 kişi öldü, 47 kişi yaralandı.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Myanmar’daki soykırım suçlularının tespiti için harekete geçti.