"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaşın kredi borçlarında faizler silinmeli

08 Ekim 2024, Salı 17:30
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer çiftçinin bankalara olan borçlarına dikkat çekti. Kredi borçları karşılığında çiftçinin bankalara ipotek ettirdiği gayrimenkullerin satışa çıkarıldığını vurgulayan Gürer iktidara seslendi.

Gürer, yaptığı açıklamada, çiftçinin artan borçlarına dikkat çekerek, bankalar tarafından takibe alınan borç tutarının 2 milyar 944 milyon liraya ulaştığını vurguladı. Gürer, şunları söyledi:  “Üreticinin ürettiği ürün değer bulmayınca kredi borçlarını ödemekte zorlanıyorlar. Borçsuz çiftçi, besici yok gibi. Çiftçilerin bankalara olan kredi borçları 31 milyar 500 milyon lira artarak 746 milyar 548 milyon liraya ulaşmış bulunuyor. Piyasaya olan borçlarla bu borç 800 milyar lirayı aşmış durumda. Borcu olmadan çiftçilik yapabilen çiftçi hemen hemen yok gibi. Vatandaşın kredi borçlarında da faizler mutlak suratle silinmeli ve bir can suyu olarak piyasaya destek sağlanmalıdır. Ekonomik anlamda özellikle çiftçi esnaf emekli çıkmaz içindedir. Siyasi iktidar süreci algıyla değil çözümle sürdürmesi şarttır.”

Ankara - anka

Okunma Sayısı: 941
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ramazan kütük

    9.10.2024 10:16:35

    kredi borçlarının bu seviyelere gelmesi iktidarın ekonomistim anlayışından kaynaklı.sabit gelirli açlık sınırının altında gelirle yüksek enflasyona bozuk gelir dağılımına mahkum edildi.derhal kredi kartı ve bireysel kredi faizleri silinmeli günü kurtarmak için suni gündem ouşturulmamalı üretim adalet ve eğitim önündeki engeller kaldırılmalı.liyakat esas alınmalı.sermayeye ulaşım kolay hale gelmeli.gençlere müteşebbislik için teşvik verilmeli.göçmenler ülkelerine gönderilmeli.mesleki eğitime önem verilmeli.develüsyonların ülkeyi getirdiği durum ortada.siyasilere dokunulmazlık kaldırılmalı.tek adam rejimi sonlandırılmalı.ülkeyi ilgilendiren meseler için referandum yapılmalı.cumhurbaşkanının yetkileri kısıtlanmalı.dövizle borçlanma son bulmalı.denk bütçe yapılmalı.yabancıya mülk satışı engellenmeli.ulusal paradan sıfır atılmalı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı