"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üreticiler: Çiftçilik bitti

15 Ekim 2024, Salı 23:50
Adana’nın Kozan ilçesinde mandalina üreticisi Lütfi Öztürk, ‘’geçen yıl zarar ettiği için bahçeye küstüğünü, bahçenin de kendisine küstüğünü’’ ifade ederek, “Eski dönemlerde biz gübrelerimizin yarısını devlet ödüyordu, bir takım destekler vardı. O bahsedilen destekler çok zayıf. Mazot gübre desteği deniyor, benim 60 dönüm yere bana verdikleri 5-6 bin lira. Onun da birazını ziraat odasına artı verince kalan ile ben bir depo, bir defa süremem burayı. Çiftçilik bitti. Devletin sahip çıkması lazım, üretilmezse vatandaş ne yiyecek?” diye sordu.

Aydın’da pamuk üreticileri ürünlerinin düşük fiyata satılmasından dert yandı. Nazilli Ziraat Odası Meclis Başkanı Mesut Yörükoğlu, pamuk üretimine ilişkin, “3 senedir aynı fiyata satılmasına rağmen biz 3 senedir ısrarla pamuk ekmeye devam ediyoruz. Herhalde bu seneden sonra bir daha pamuğa dönüp bakmayacağız. “Tarımcının sesine kulak versinler, derdine çare bulsunlar. Eğer olmazsa Tarım çökerse, Türkiye çöker” dedi.

Adana/Aydın - Anka

 

Okunma Sayısı: 208
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı