Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, yüksek maliyet ve destek azlığı nedeniyle kentte pamuk üretiminin son yıllarda bitme noktasına geldiğini söyledi.
Daha önceki yıllara nazaran pamuk üretiminin durma noktasına geldiğinin altını çizen Aydiş, Türkiye'nin Amerika, Yunanistan ve Hindistan’dan pamuk ithalatı yaptığını kaydetti. Batman merkezde 600 bin dönüm tarım arazisinin olduğunu belirten Aydiş, şunları söyledi: ”Eskiden ilimizde tütün üretimi çok fazlaydı. Tütün üretimi bitince pamuk üretimi başladı. Ben hatırlıyorum ilimizde tonlarca pamuk üretimi yapılıyordu. Maliyet yüksek olduğundan ve destek az olduğundan dolayı Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da pamuk üretimi durdu. Şuan da ilimizde revaçta olan ürün mısırdır. Bu yıl 50 bin dönüm civarında bir mısır ekimimiz vardı. Şuan hasat sona ermiştir. Belli yerlerde çok az kalmış olabilir. “
“BATMAN’DA 300 BİN TON MISIR ELDE EDİLDİ”
Batman’da bu yıl yaklaşık 300 bin ton mısırın elde edildiğini belirten Aydiş, üzüm konusunda verim elde edilmediğini aktardı. 30 Martta kentte meydana gelen don olayının tarım ürünlerine ciddi anlamda zarar verdiğini dile getiren Aydiş, “İlimizde ve ilçelerde Gercüş üzümü çok meşhurdur. Ama bu yıl verim alınmadı. Bu bizim üreticimizi çok etkiledi. Bölgemiz tarım ve çiftçilik bölgesidir. Bu bizim bölgemizin en önemli geçim kaynaklarıdır.” diye konuştu.