"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Limit düşürmeyi engelleyebilirler'

14 Ekim 2024, Pazartesi 02:07
AKP Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na aktarılmak üzere toplamda yıllık 70-80 milyar TL gelir artırıcı kalıcı hizmet bedeli getiren yasa teklifi açıkladı.

Şimşek “Yeni vergi yok” demişti
Daha çok vergi için her şey bahane

 

Yürütme ve yürürlük dahil 12 maddeden oluşan “Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” TBMM başkanlığına sunuldu.

Ekonomi yazarı Nazlı Sarp Sözcü TV’ye yaptığı açıklamalarda 9 aylık Hazine nakit açığının 1,5 trilyon lira olduğunu anımsatan Sarp, “Bu iğneyle kuyu kazmaktır. Bir şeyleri adaletsizce bir kesimin üzerine yığmak anlamına gelir. Buradan toplanacak parayla açığın çok küçük bir kısmı bile kapanmıyor. Diğer taraftan da vatandaşın mağduriyetini artırıyor” dedi. Sanayii payı kesintisini ödemek istemeyen vatandaşlar ise kredi kartı limitlerini düşürmeyi planlıyor. Bankaların bu isteği kabul edip etmeyeceği henüz belirsizken Sarp, bankaların limit düşürme isteğini kabul etmemesi için bir genelge yayınlanabileceğini söyledi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 845
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı