Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 azalarak 202 bin 530 ton oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014'ün 3. çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, kırmızı et üretimi, üçüncü çeyrekte 202 bin 530 ton oldu. Üretim, bir önceki döneme göre yüzde 7,3, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 1,9 azaldı.
Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 175 bin 353 ton sığır eti, 21 bin 631 ton koyun eti, 5 bin 405 tonunu keçi eti, 141 tonunu manda eti oluşturdu.
Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 7,6, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,4 azalış kaydetti. Koyun eti üretimi de bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,8, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,1 azaldı.
TÜİK verilerine göre kırmızı et üretim miktarları (ton) şöyle:
Yıl 1.Dönem 2.Dönem 3.Dönem 4.Dönem Toplam (Yıllık)
2011 157.932 171.595 173.177 274.210 776.915
2012 171.465 183.017 196.108 365.255 915.845
2013 208.597 212.885 206.466 368.177 996.125
2014 184.975 218.432 202.530