Bursagaz, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla çalışanlarına yönelik iş güvenliği programı düzenledi.
3 yıldır İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda tüm çalışanlarının katılımıyla düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri’nde işyerinde uyulması gereken kurallardan bahsedildi.
Bursagaz 3. Geleneksel İş Güvenliği programının açılış konuşmasını yapan Bursagaz İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Başkanı Meksen Şükrü Özden, Bursagaz’ın dünya genelinde bir şirket olmasının en büyük etkenlerinden birisinin de iş kurallarına uygun bir biçimde işleyiş sergilemesi olduğunu söyledi. Özden, işyerinin gelişmesinin başında disiplin geldiğini ifade ederken, “Bursagaz’ın Türkiye’nin enlerinden ve dünyada da birçok alanda en iyilerinden olmasının nedenlerinden bazıları da işini ciddiye alarak büyük bir disiplin içerisinde çalışıyor olmasıdır. Ayrıca Bursagaz’ın büyümesinde ve ödüllere layık görülmesinde işimize duyduğumuz heyecanı kaybetmeden planlı ve programlı bir şekilde yolumuza devam etmemizdir.” dedi.
İş Sağlığı ve Güvenliği programında sunum yapan Bursagaz A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Safa Yılmaz Okyay ise; iş sağlığı için uyulması gereken elzem kurallar, güvenli çalışma ortamları, yaşanmış ve yaşanması muhtemel iş kazaları, verimli çalışma koşulları hakkında detaylı bilgiler verdi. Mevcut iş kazalarının yüzde 98 gibi büyük bir oranının çalışanların tedbirsizliğinden kaynaklandığını belirten Okyay, kötü kaza ve kaza sonuçlarının yaşanmaması için kişisel koruyucu malzemelerin kullanılmasının büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Okyay, tüm çalışanları bu malzemeleri kullanmaları konusunda da net bir dille uyardı.
Sunumun ardından program Bursagaz ve Enervis çalışanlarının yer aldığı tiyatro gösterisi ve ‘Çocuklardan Mesaj’ gösterisi ile devam etti. Bursagaz’ın 2013 yılından beri sürdürdüğü tütünsüz kurum çalışmaları kapsamında son durum özetlerinin de paylaşıldığı toplantıda Dr. Cihat Yazar sigaranın, başta kanser olmak üzere birçok hastalıkta önemli bir faktör olduğunu söyledi. Tütün kullanımının her çeşit kanseri artırdığını vurgulayan Yazar, kanserlerin yaklaşık yarısının, tütün ve tütün mamullerinin kullanımından kaynaklandığını da ifade etti.
Sigara bağımlılığında tıbbi desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan Yazar, "Farmakolojik tedavi ile başarı oranı artmaktadır. Destek almaksızın kendisi sigara bırakan kişilerde bir yıl sonunda sigara içmeme oranı yüzde 5'te kalmakta, profesyonel destekle başarı şansı yüzde 15'e çıkmakta, farmakolojik tedaviyle yüzde 25-30'ların üzerinde başarı sağlanmaktadır." dedi. Toplantının son bölümün de ise iş sağlığı ve güvenliği konulu afiş ve slogan yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.