"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriye krizinde kökten çözümler gerektiğine inanıyoruz'

24 Mayıs 2016, Salı 23:54
​Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Suriye krizine çözümün, sadece mültecilere insani yardım yapmakla mümkün olmayacağını söyledi.

İstanbul'da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'ne katılan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye krizine çözümün sadece mültecilere yardımla olmayacağına bilakis daha kökten çözümler gerektiğine inanıyoruz. Bunun da Suriye'nin yeni geleceğinin oluşturulması için Beşşar Esed'in gitmesi ve siyasi geçişin sağlanması yoluyla gerçekleşeceğini düşünüyoruz." dedi.

Dünyanın gündeminde olan Suriyeli mülteciler meselesine de değinen Cubeyr, "Dünya şu anda Suriyeli mültecilere yardımlar sunuyor ancak bu geçici bir çözüm. Asıl çözüm Suriye'nin yeniden inşa edileceği ve mültecilerin ülkelerine döneceği bir değişimin sağlanmasıdır." diye konuştu.

Geçiş döneminin barışçıl bir şekilde gerçekleşmesini tercih ettiklerini ancak barışçıl yol bulunamaması durumunda da silahlı şekilde olacağını kaydeden Cubeyr, Esed rejiminin er ya da geç yıkılacağını ifade etti.

Uluslararası toplumun, bir trajedi halini alan Suriye meselesiyle etkin şekilde başa çıkmakta başarısız kaldığını dile getiren Cubeyr, yaklaşık 400 bin masum Suriyelinin ölümünden, 12 milyondan fazlasının göç etmesinden ve ülkenin yıkımından Beşşar Esed rejiminin sorumlu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusunda oynadığı etkin rolün altını çizen Cubeyr, "Türkiye ve Suudi Arabistan arasında Suriyeli mültecilere hizmet konusunda büyük bir işbirliği var. Türkiye'nin oynadığı rol gerçekten çok büyük, izlediği asil duruş büyük teşekkürü hak ediyor. Türkiye yaklaşık 3 milyon Suriyeliyi misafir ediyor. Bu, dünya çapındaki en büyük rakam." diye konuştu.

AA

Etiketler: cubeyr, suriye
Okunma Sayısı: 1404
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı