"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Teknolojide dünyayı yakalayabilir miyiz?

28 Mayıs 2017, Pazar
“Türkiye Sanayii Dijital Dönüşüme Hazır mı?” konulu oturumda konuşan Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, Türkiye’nin bu kez teknolojide dünya normlarını yakalama şansı olduğuna dikkat çekti.

Genç Türkiye Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen“Türkiye Sanayisi Dijital Dönüşüme Hazır mı?” konulu oturumda konuşan Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, dünyada son yıllarda dijitalleşme ve verimliliğin ön plana çıktığını, Türkiye’de şirketlerin gündeminde de Endüstri 4.0 olduğunu belirtti.

Gedik, Türkiye’nin bu kez teknolojide dünya normlarını yakalama şansı olduğuna dikkat çekti. Oturum başkanlığını Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın yaptığı “Türk sanayisi dijital dönüşüme hazır mı?” paneline katılan Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, Philips Türkiye CEO’su Haluk Karabatak ve Danone Nutricia Genel Müdürü Dr. Yalım Üner gençleri Endüstri 4.0 üzerine bilgilendirdiler. 

TÜRKİYE’DE ŞİRKETLERİN GÜNDEMİNDE ENDÜSTRİ 4.0 VAR

Türkiye’nin 81 İli ve 165 ülkeden 3 bin üniversite öğrencisi, genç profesyoneller, akademisyenler ve seçilmiş liselerden 500 lise öğrencinin katıldığı faaliyette Türk sanayiinin dijital olgunluk düzeyi ve sanayideki paradigma değişimleri hakkında bilgiler veren Gedik, son yıllarda dijitalleşme ve buna bağlı olarak verimlilik konusunun öne çıktığı, katma değerli iş yapmanın merkeze alındığı yeni bir odaklanma dönemi yaşadıklarını belirtti. Gedik, Türkiye’de şirketlerin gündeminde Endüstri 4.0 olduğuna dikkat çekerek hâlâ dünyayı yakalama şansımız olduğunu söyledi. TÜBİTAK tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de sanayinin dijital olgunluk seviyesinin Endüstri 2.5 seviyelerinde bulunduğuna dikkat çeken Gedik, “Şirketlerin yüzde 22’sinin akıllı üretim sistemleri konusunda kapsamlı bilgiye sahip olduklarını, yüzde 19’unun ise bilgi sahibi olmadığını görüyoruz. Şirketlerin sadece yüzde 50’sinin gelecek 5 yıl içerisinde üretim hatlarına ilgili teknolojileri entegre etme yönünde strateji geliştirdikleri görülüyor. Şirketlerin yüzde 20’sinin ise herhangi bir stratejisi bulunmuyor.” dedi.

TEKNOLOJİDE DÜNYA NORMLARINI YAKALAMA ŞANSIMIZ VAR

Bütün bu tabloya rağmen Türk sanayisi önünde ciddî bir fırsat olduğunun da altını çizen Gedik, “Türkiye penceresinden bakacak olursak, dünyada “Akıllı Üretim Sistemleri’nin geliştirilmesi ile sanayide bir paradigma değişimi yaşandığını açıkça görüyoruz. Sanayi yapısı artık, siber fiziksel sistemlerin yer aldığı bir dünyaya doğru evriliyor. Sanayideki bu dönüşümü gerçekleştirmeyi başarabilen ülkeler ve şirketlerin önemli rekabet üstünlüğü elde edecekleri açıktır. Belki de an itibariyle tarihî bir noktada olduğumuzu söylemek mümkün. Bu kez teknolojide belki de ilk kez dünya normlarını yakalama şansımız var” diye konuştu.

HABER: RECEP BOZDAĞ

Etiketler: teknoloji
Okunma Sayısı: 3078
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı