"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Umre ziyaretine giden ünlüler geri dönmek istemedi

29 Aralık 2013, Pazar
6 günlük umre ziyaretine giden ünlülerin söylediği ortak cümle; “mukaddes topraklardan geri dönmek istemedik.”
Suudi Arabistan’a umre için gelen ve aralarında ünlü sanatçıların, mankenlerin bulunduğu grup, umrelerini tamamladıktan sonra Medine’de hurma bahçesini gezdi. Geçtiğimiz pazar günü aralarında Gülben Ergen, Burcu Güneş, Bedia Akartürk, İntizar, Didem Taslan, Suna Dumankaya, Işıl Açıkkar, Nuray Sayarı, Esin Yağmurdereli ve Meliha Erkoç gibi ünlü kişiler umre için Mekke’ye gelmişti.

İSTEYEN DEĞİL ÇAĞIRILAN GELEBİLİYORMUŞ

Umre’ye ilk kez gelen Didem Taslan yaptığı açıklamada “Aslında her seyahat bir şeylerin başlangıcıdır, ama umrenin çok çok ayrı bir özelliği var. İnançlarınızı emin olmaya, inançlarınızı tazelemeye ve duâlarınızın duyulduğuna emin olduğunuz bir yere gidiyorsunuz” dedi. “Buraya isteyen, gönlü olan değil de çağrılan gelebilirmiş bunu öğrendik” diyen Taslan kendisinin buralara gelme planının olmadığını, Nuray Sayarı’nın vesilesiyle geldiğini söyledi. Taslan, en çok duâ ederken ve tavaf yaparken duygulandığını sözlerine ekledi.


İYİ Kİ BENİ DÂVET ETTİN RABBİM

Umre’ye daha önce de gelen Nuray Sayarı, “Bu sefer dileklerimi yazdım unutmayayım diye; yine hiçbir şey dileyemedim. Sadece; Allah’ım sana sonsuz şükürler olsun, iyi ki buradayım, iyi ki beni dâvet ettin. Bilerek, bilmeyerek işlediğim günahlarım varsa beni affet, beni bağışla” şeklinde duâ ettiğini söyledi.


BURALARIN HASRETİYLE YANIYORUM

Bedia Akartürk ise, “Bu ikinci gelişim. Ama buradan ayrılırken daha uçağa binmeden buraların hasretiyle yanıyoruz. Buranın aşkı başka bir şey. Rabbim çok şükür ikincisini nasip etti. İnşallah üçüncüsünü nasip eder” şeklinde konuştu.

HİÇBİR ŞEY KUR’ÂN VE EFENDİMİZLE (ASM) ARAMA GİRMESİN

Sanatçı İntizar’da açıklamasında “Hac’dan sonra, zaten Kabe’yi ilk gördüğümde dedim ki; ‘Ya Rabbi hakikatiyle bir daha gelmeyi ve her sene gelmeyi nasip et. Bunu da hakikatiyle yaşamayı nasip et’ diye. Yine geldim çok mutluyum.” ifadelerini kullandı. Medine hakkında duygularını dile getiren İntizar, “Medine çok dingin, çok huzurlu bir yer. Peygamberimizi (asm) ziyaret ettik. Onun yolundan biran bile ayrılmayalım inşallah. Ayrıca genç arkadaşlarımı gördüm Umre’de. Hac’daki benim çok önem verdiğim bir şey; özellikle gençken gelinmesini öneririm çünkü meşakkatlidir” diye konuştu. “Bu benim şahsi kendi kişisel yolculuğumdur” diyen İntizar sözlerine şöyle devam etti: “Ne kadarını doğru dürüst yerine getiririm bilinmez. Ama gönlüm hep istiyor ki doğru düzgün yerine getireyim. Dosdoğru bir yolda olayım ve hiçbir şey Resullullah’la benim aramda bir perde oluşturmasın, hiçbir şey Kur’ân’la aramda bir perde oluşturmasın.” Haber spikeri Işıl Açıkkar ise duygularını şöyle ifade etti: “İyi ki gelmişim, iyi ki Allah nasip etmiş. Bizimki biraz kısa sürdü, altı günde çok tadına varamadık. Allah bir daha gelmeyi nasip etsin.” 

Okunma Sayısı: 5291
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı