Eskişehirli aktarlar, Ramazan’da susuzluğun giderilmesi için Osmanlı Mutfağı’ndan ‘Demirhindi şerbeti’ni öneriyor.
Eskişehir’de baba mesleği olan aktarcılığı yaklaşık 50 yıldır yapan Ali Atılkan, Ramazan ayında vatandaşların genelde hoşaflık ürünler aldıklarını belirtti.
Ramazan ayı ile birlikte aktarcılarda hareketlilik başladığını ifade eden Atılkan, vatandaşların hoşaflık ürünlerden üzüm, kayısı, erik ve vişne kurusu tercih ettiklerini kaydetti.
'SUSUZLUK İÇİN OSMANLI MUTFAĞI’NDAN DEMİRHİNDİ ŞERBETİ'
Oruçlu vatandaşların en büyük sıkıntılarının başında susuzluğun geldiğine dikkat çeken Ali Atılkan, “Vatandaşların susuzluğunu giderecek olan Osmanlı şerbeti bir numaralı içecek. Bizde genelde vatandaşlara Osmanlı mutfağının en meşhur şerbeti olan Demirhindi şerbetini öneriyoruz. Osmanlı şerbetini yaparken içerisine nar çiçeği ve zencefil eklenmesi gerekiyor. Bu şekilde vatandaşlar susuzluklarını gidermiş olurlar.” dedi.
'RAMAZAN'IN VAZGEÇİLMEZİ OLAN HURMA RAĞBET GÖRÜYOR'
Öte yandan Ramazan ayının olmazsa olmazlarından olan hurmaya vatandaşların yoğun ilgi olduğunu söyleyen Aktar Ali Atılkan, “Ramazan'da en çok hurma satılıyor. Vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Hurma çeşitliliğinden ve fiyat farklılıklarından dolayı vatandaş seçim yapmakta zorlanıyor bizde onlara yardımcı olup hurma çeşitlerinden öneriyoruz.” diye konuştu.
Atılkan, hazımsızlık çeken vatandaşlara da incir önerdi.