"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kolay yufka böreği

24 Şubat 2018, Cumartesi
Mutfaktan...

YAPILIŞI: 

Yufka dört parçaya bölünür. Bir parçası serilip üzerine 1 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık su serpilip iki ucundan ortaya doğru büzdülür ve diğer kenarları birleştirilip iç malzemesi koyulup sarılır. Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye büzük kısmı üste kalacak şekilde dizilip üzerine yumurta sarısı ile sıvıyağı karıştırıp sürülür. 180 derece ısıttığımız fırında altı üzeri kızarana kadar pişirilir...

MALZEMELER: 

l 1 kilo yufka 

l 1 çay bardağı su 

l 1 çay bardağı sıvıyağ 

l Peynir ve maydanoz 

ÜZERİ İÇİN:

l 1 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı sıvıyağ

TARİF: GÜLTEN ÖRNEK

Etiketler: tarif, yufka
Okunma Sayısı: 3667
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı