"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gözünüz vitaminsiz kalmasın

31 Temmuz 2018, Salı 01:52
Vücudun ihtiyacı olan vitaminlerin yeterli miktarda alınması, ileride yaşa bağlı oluşacak olan göz hastalıklarına karşı da koruyuculuk sağlandığı belirlendi.

“Vitaminler sadece vücudunuza veya cildinize değil, gözlerinize de faydalı” diyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Atmaca, pek çok faydası bulunan vitaminleri anlattı. Atmaca yaptığı açıklamada “vücudun ihtiyacı olan vitaminlerin yeterli miktarda alınması, ileride yaşa bağlı oluşacak olan göz hastalıklarına karşı da koruyuculuk sağlar” dedi.  

A vitamini

A vitamini, göz sağlığı için en önemli vitaminlerden biridir. A vitamini ya da retinol eksikliğinde, gece körlüğü adı verilen gece görememe sorunu oluşur. Yeterli miktarda A vitamini alınmazsa; gece körlüğü, gözyaşının azalması ve kornea tabakasında sorunlar gelişebilir. A vitamini; yeşil ve sarı renkli sebzeler ile meyvelerde, yumurta, süt gibi hayvansal gıdalarda, karaciğer, portakal, havuç, patates, ıspanak, karalahana, mango, kavun gibi besinlerde bulunur.

B2 vitamini

B2 vitamini eksikliğinde; gözlerde yanma ve ışığa karşı hassasiyet hatta katarakt oluşumu görülebilir. B2 vitamini yani; gözde katarakt oluşmasını engellerken, göz yorgunluğunu hafifletip migren ataklarını azaltmaya da yardımcı olabilir. B2 vitamini özellikle et, karaciğer, tavuk, balık, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, tahıllar, yağsız süt, yoğurt, yumurta sarısı, peynir, papatya, ısırgan otu, ada çayı, brokoli ve ıspanakta bulunur.

C vitamini

C vitamini, güneş ışığına karşı koruma sağlayarak katarakt oluşumunu engelleyebilir. Ayrıca yeterli miktarda C vitamini alınması, şeker hastalığına bağlı gelişen ve gözün sinir ve damarlarında oluşan harabiyeti önlemeye yardımcı olur. Çünkü C vitamini, yüksek kan şekerinin yan etkisini önleyici etkiye sahiptir. C vitamini, taze meyve ve sebzelerin hemen hemen birçoğunda bulunur. Özellikle kuşburnu, misket limonu, portakal, greyfurt, Frenk üzümü, yeşilbiber; en önemli C vitamini kaynaklarındandır.

E vitamini

E vitamini, retina adı verilen damarlı bölgenin dejenerasyonunda faydalı olabilir. E vitamini yönünden zengin besinler; tereyağı, kırmızı et, ıspanak, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler, kivi, mango, muz, zeytinyağı, ayçiçeği yağı, ayçiçeği, ceviz ve bademdir.

İstanbul - Yeni Asya

Etiketler: göz, sağlık, vitamin
Okunma Sayısı: 1957
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı