Uzmanlar Ramazan ayında, doğru beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Kan şekerinin düşmemesi için iftarı şekerli besinlerle açılmasını öneriyorlar.
Ncr Hastanesi Diyetisyeni Şimal Kalın, iftarın hurmayla açılmasını önerdi. Uzun süre aç kalındığında kan şekerinin düştüğünü belirten Kalın, “Hurma kan şekerini dengeler. Bunun için iftarımızı hurmayla açalım.” dedi.
İftarı açtıktan sonra bir kase çorbayla birlikte bir dilim ekmek yedikten sonra 20 dakika kadar beklemeyi öneren Diyetisyen Şimal Kalın, ana yemeklerde protein ağırlıklı yiyeceklerin tercih edilmesini önererek, yağda kızartılmış besinlerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.
'TATLILAR 1-1,5 SAAT SONRA YENİLMELİ'
İftar yemeğinden sonra tatlı tüketilmesi için 1-1,5 saat beklenmesine dikkat çeken Kalın, “Tatlı yerine meyve ve bir bardak süt ya da yoğurt tüketilmesini öneriyoruz.” dedi.
SAHURDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Sahurun Ramazan ayında en önemli öğün olduğuna dikkat çeken Diyetisyeni Şimal Kalın, “Gün içerisinde daha az susamak daha az acıkmak ve daha verimli bir gün geçirmemiz için mutlaka sahuru yapmak zorundayız. İlk dikkat etmemiz gereken şey sahuru yapar yapmaz hemen uyunmaması gerekiyor. En az 1-2 saat sonra uyumamız gerekir. İkinci olarak bizi tok tutan besinler tercih etmeliyiz. Yumurta ve peynir olabilir ama az yağlı ve az tuzlu olmasına dikkat etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.
Sahurda çaydan ve kahveden uzak durulması gerektiğini de vurgulayan Kalın, “Çay ve kahve susama hissini çoğaltır bunun yerine bitki çayları içilmesi daha doğru olur.” dedi.