Esnafın umudu gurbetçi |
KAYSERİ'DE sucuk ve pastırma satıcıları, tatil için memleketlerine gelen gurbetçilerin piyasaya hareketlilik getireceği günleri umutla bekliyor. Gurbetçiler, tatil sezonunun başlamasıyla birlikte Kayseri’ye gelmeye başladı. Yaz tatilini memleketlerinde geçiren gurbetçiler, şehrin ticaretine de kısmen canlılık katıyor. Gurbetçilerin alış veriş yaptığı ürünler arasında pastırma ve sucuk ilk sıralarda yer alıyor. Et ithalatıyla birlikte kilogram fiyatı 3 ile 5 lira azalan sucuk ve pastırma satışları eskiye oranla artarken, esnaf, esas canlılığın ise bu ay sonunda gurbetçilerin yoğun olarak gelmesiyle birlikte yaşanacağını umuyor. Sucuk ve pastırma satıcısı Duran Kabak, gurbetçilerin gelmesiyle birlikte her sektörde piyasadaki hareketliliğin yavaş yavaş başladığını söyledi. Yaklaşık 1 ay sonra sezonun tam olarak canlanacağını belirten Kabak, ‘’Gurbetçilerin ekonomimize çok büyük katkısı oluyor. Sezonumuz yaklaşık 3 ay sürüyor. Gurbetçilere iyi davranıp, kaliteli ürün satmalıyız’’ dedi. |
17.06.2010 |