09 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

O sene, bu sene mi?

BURSASPOR, 37 yılı aralıksız 40 yıldır mücadele ettiği Süper Lig’de, bu sezon kendi tarihinin puan rekorunu kırarken, taraftarlarının ‘’O sene, bu sene’’ sloganıyla statlarda seslendirdiği şampiyonluğa da ilk kez bu kadar yaklaştı.

Geçen sezonun ikinci yarısından itibaren ligde çok ciddi bir çıkış yakalayan, bu sezon geride kalan 28 haftada 19 galibiyet 4 beraberlik ve 5 yenilgiyle 61 puan toplayan yeşil-beyazlı takım, en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 3 puan önünde bulunuyor. Daha önce, 1996-1997 sezonunda Gordon Milne yönetiminde 59 puanla ligi 5. sırada bitiren Bursaspor, bitime 6 hafta kala 61 puana ulaşarak, daha şimdiden şehrin tarihine ait puan rekorunu geçti.

OZAN İPEK İNGİLTERE’DE MANŞETLERDE

BURSASPOR’UN şampiyonluk mücadelesinde önemli payı bulunan genç oyuncu Ozan İpek, İngiltere’nin dünyaca ünlü gazetesi News Of The World’a haber oldu. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam tarafından Bank Asya 1. Lig’den transfer edilen Ozan İpek, yaptığı çıkışla bütün dünyanın dikkatini çekti. Genç yıldız, dünyaca ünlü İngiliz gazetesi News Of The World’a ‘Ozan İpek’ başlığı ile haber oldu. Haberde, genç futbolcunun Bursaspor’un başarısında büyük rol oynadığına dikkat çekildi. Takım olarak şampiyonluğa giden Bursapor’da, Ozan İpek’in kendine güveni, kararlılığı, hızlı düşünmesi ve fiziksel özelliğinin yüksek olmasının rakipleri için tehlike oluşturduğu belirtildi. Haberde 3 - 2’lik Fenerbahçe maçında son dakikalarda attığı 2 golle takımını zafere ulaştıran Ozan İpek’in, Türkiye’nin Honduras ile oynadığı hazırlık maçında 62. dakika da Arda Turan’ın yerine oyuna girdiği hatırlatıldı.

EN BAŞARILI SEZONLAR

Ligdeki ilk yıllarında küme düşme tehlikesi yaşamayan Bursaspor, 1970-1971 sezonunu 34 puanla 5. sırada tamamlarken, 1975-1976 sezonunu ise 27 puanla 10. sırada tamamlamıştı. Aynı sezonu Beşiktaş, aynı puanla 11. sırada bitirmişti. Bursaspor, 1979-1980 sezonuna gelindiğinde Galatasaray ve Beşiktaş’ı da geride bırakarak lig 4’ncüsü oldu. Yeşil-beyazlılar, 1987-1988 sezonunda da ilk 5 arasında yer aldı. Ligde uzun süre 6’ncılık ile 9’nculuk arasında dereceler alan Bursaspor, 1996-97 sezonuna gelindiğinde yine ilk 5 arasında yer aldı. Beşiktaş’tan ayrılan Gordon Milne yönetiminde 17 galibiyet 8 beraberlik ve 9 yenilgi alan yeşil-beyazlı takım, 59 puanla tarihinin en fazla puanını kazanmıştı. 2006-2007 sezonunu 45 puanla 10. sırada tamamlayan ‘’Yeşil Timsahlar’’, geçen sezonu 58 puanla 6. sırada tamamlamıştı.

POPESCU VE MULTESCU:

ŞAMPİYON BURSA OLSUN

TURKCELL Süper Lig’in bitimine sayılı haftalar kala eski Galatasaraylı Popescu, gönlünden geçen şampiyon adayının Bursaspor olduğunu açıkladı. Gönlünün her zaman Galatasaray’dan yana olduğunu yineleyen ünlü yıldız, sarı - kırmızılı takımın şampiyon olamaması durumunda, Fenerbahçe’nin kazanmasındansa Bursaspor’u tercih edeceğini belirtti. Ertuğrul Sağlam yönetiminde şampiyonlukta iddialı bir grafik çizen Bursasapor’a Gigi Multescu’dan da destek geldi. Ertuğrul Sağlam’ın Samsunspor’dan hocası olan Multescu, şampiyonluk şansı verdiği yeşil - beyazlılar için ‘Şampiyon olmalarını istiyorum. Çünkü Bursaspor’u eski talebem çalıştırıyor.’ ifadelerini kullandı.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

09.04.2010


 

Türkiye futbol ülkesi

MİLLî Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türk futbolcusunun teknik beceri açısından eksiğinin bulunmadığını, kendi tarzını oturtmak gerektiğini ifade etti.

Nike’ın ‘’Inside The Elite’’ eğitim programı kapsamında Güney Afrika’ya giderek Johannesburg’da umut vaat eden 30 genç futbolcuyla bir araya gelen Hiddink’in burada Türk futbolu ve futbolcularla ilgili değerlendirmeler yaptığı bildirildi. Hiddink’in seyahatiyle ilgili yapılan açıklamada, Hollandalı çalıştırıcının ifadelerine de yer verildi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı ciddi teklifin kendisinde olumlu izlenimler bıraktığını kaydeden Hollandalı teknik adam, şu ifadeleri kullandı: ‘’Benden istedikleri sadece şampiyonaya katılmak da değildi. Ama tabi, önümüzdeki Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz. Türkiye bir futbol ülkesi. İnsanlar futbola bayılıyor. Bunu uzun bir süre önce görmüştüm. Şimdi herkes büyük bir ilerleme kaydetmiş. Türk futbolcusunun kendi tarzını oturtmak gerekiyor. Bu tarz, teknik beceriye dayanıyor. Oyuncuların teknik beceri açısından eksikleri yok. Futbol oynamayı çok seviyorlar. Öncelikle işime başlayacağım ve analizimi yapacağım. Bence önemli olan, insanların Türk Millî Takımı’nı izlemekten keyif almaları.’’

Bilgi ve deneyimiyle millî takıma yararlı olmayı umduğunu ancak bunu tek başına yapamayacağını, bu noktada oyuncuların ne yapacağının da çok önemli olduğunu kaydeden Hiddink’in, her şeyini Türk futboluna adayacağını belirttiği ifade edildi.

09.04.2010


 

Ferguson Bayernli futbolcuları eleştirdi

MANCHESTER United teknik direktörü Alex Ferguson, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde elenmelerinin sorumlusu olarak Bayern Münihli futbolculurı gösterdi.

Ferguson, Bayern Münih maçının ardından yaptığı basın toplantısında, Alman ekibinde oynayan futbolcuların, hakeme, Rafael’e ikinci sarı kartı göstermeleri yönünde baskı yaptığını, hakemin de hiç niyeti olmadığı halde oyuncuya ikinci sarı kartı gösterdiğini söyledi. Ferguson, ‘’Hakemin ikinci kartı göstereceği yoktu. Alman oyuncular etrafını sardı ve hakem fikir değiştirdi. Alman karakteristiği’’ diye konuştu. Alman ekibin, şansının yardımıyla yarı finale çıktığını ifade eden Ferguson, Bayern Münih’in ilk maçta şansıyla galip geldiğini, iyi oynayan tarafın da kendileri olduğunu belirtti. Alman ekibi deplasmandaki gol avantajıyla M. United'ı elemeyi başarmıştı. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde, Barcelona ile Inter ve Bayern Münih ile Bordeaux'u eleyen Lyon takımları karşı karşıya gelecek.

09.04.2010


 

G. Antep - Manisa

TURKCELL Süper Lig’de 29. haftanın perdesi G. Antepspor ile Manisaspor arasındaki 90 dakika ile açılıyor. Saat 20:00’deki karşılaşmayı Lig TV naklen yayınlıyor.

İki ekip, bugün 8. kez karşılaşacak. Şimdiye kadar oynanan karşılaşmalarda Gaziantespor’un 3, Manisaspor’un 2 galibiyeti bulunurken, 2 müsabaka da berabere tamamlandı. Ligin ilk yarısında Manisa’daki maçı Gaziantepspor, Olcan, Ahmet Arı ve Mehmet Yozgatlı’nın golleriyle 3-0 kazandı. Gaziantepspor’un cezası sebebiyle bugünkü maç seyircisiz oynanacak.

09.04.2010


 

Şikede 9 gözaltı daha

FUTBOLDA şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 5 ilde 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında bir eski hakem ile futbolcuların da bulunduğu 9 kişi hakkında gözaltı işlemi yapıldı.Bu kişilerden 4’ünün, gözaltına alındığı şehirden İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildiği, diğer 5’inin de getirileceği öğrenildi.

09.04.2010


 

Felç olan Poljak Norveç’e geri döndü

KONYA’DA geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Konyaspor’un Norveçli oyuncusu Branimir Poljac, memleketi Norveç’e gönderildi.

Poljac, tedavi gördüğü Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinden sabah saatlerinde ambulansla Konya Atatürk Havaalanı’na getirildi. Takım arkadaşları, Konyaspor yönetim kurulu üyeleri ve futbolcunun babası Branimi, annesi Ljubiana, kız kardeşi ve kuzenleri hava alanına gelerek Poljac’ı yalnız bırakmadı. Burada Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Teknik Direktör Ziya Doğan ve bazı oyuncular ambulansa girerek Poljac ile vedalaştı. Daha sonra Poljac, memleketi Norveç’e gitmek için Türkiye Futbol Federasyonu’nun temin ettiği özel ambulans uçakla Konya’dan havalandı.

09.04.2010


 

Adnan Öztürk loca gelirlerini sordu

G. SARAY Kulübü’nün 27 Mart’ta yapılan olağan seçimli genel kurulunda başkan adayı olan Adnan Öztürk, Türk Telekom Arena’nın VIP koltukları ve localarının satışından elde edilen 65 milyon dolarlık gelirin akıbetinin ne olduğunu yönetimin açıklaması gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklama yapan Öztürk, ‘’Yönetimden acilen bir açıklama bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı. Loca satışları medyaya yansımıştı.

09.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl