Asgarî ücretle 25 üründe alım miktarı artmış |
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini baz alarak yaptığı araştırmaya göre, 27 temel gıda maddesi içinde 2002-2009 döneminde asgarî ücretle alınabilen ürün miktarı 25’inde arttı, 2’sinde azaldı. 2009 yılında asgarî ücretle 269,2 kg ekmek, 287,6 kg makarna, 261,5 kg bulgur, 26,8 kg dana eti, 18,8 kg sucuk, 44 kg beyaz peynir, 32,5 kg kaşar peyniri, 278,8 kg süt, 177,4 kg yoğurt, 33,4 kg tereyağı, 140,8 kg margarin, 123,1 ayçiçek yağı, 50,7 kg zeytinyağı, 211,8 kg toz şeker, 26,5 kg bal, 587,6 kg tuz, 165,1 kg salça, 47,4 kg çay, 379,5 kg elma, 357,2 kg portakal, 387,6 kg ıspanak, 430,3 kg domates, 131,1 kg kuru fasulye, 160,7 kg nohut, 557,6 kg patates, 459,2 kg kuru soğan, 2277 adet yumurta alınabiliyor. 2002 yılında asgari ücretle 52,6 kilogram beyaz peynir alınırken, 2009 yılında bu rakam 44 kilograma, 2002’de 558,3 kilogram kuru soğan alınırken, 2009’da 459,2 kilograma geriledi. |
01.02.2010 |