Haberler |
Damar sertliğine karşı bir kaşık doğal yağ |
Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesinin, damar sertliğinin gelişmesini önlediğini bildirdi. Prof. Dr. Sönmez, yaptığı açıklamada, aralarında üzüm çekirdeği, nar çekirdeği, kabak çekirdeği, keten tohumu gibi soğuk pres yağların, ülkenin hemen her yerinden kolayca temin edebildiğini söyledi. Antioksidan maddeler ihtiva eden, soğuk pres yöntemiyle elde edilen bu yağların makul fiyatlarda satılmaya başladığını belirten Prof. Dr. Sönmez, ‘’Bu yağlar, koroner damarların iç yüzeyindeki parlak kaygan zemini hazırlayan endoteli koruyan antioksidan maddeler ihtiva etmektedir. Keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesi, damar sertliğinin gelişmesini önlüyor.’’ Prof. Dr. Sönmez, ‘’Önerilen günlük tüketim miktarı, 1 çorba kaşığıdır’’ diye konuştu. Konya / aa |
09.06.2009 |