ABD’de 50 yılı aşkın bir zamandır yayımlanan ünlü yemek dergisi “Gourmet” Mayıs sayısında Urfa ve Maraş biberine 3 sayfa ayırdı.
John Willoughby imzalı ve “Biberin Ateşi” başlıklı makalede, Güneydoğu Anadolu’da doğal ortamda üretilen biberlerin yetiştirilme öyküsü, yöre kadınları tarafından el emeğiyle işlemden geçirilmesi, eşsiz aroması ve bölgedeki hayat biçimi anlatıldı. Yazar, biber tutkusu dolayısıyla Türkiye’ye gittiğini ve dünyada eşi benzeri olmayan bu bölgedeki biberlerin sırrını çözmeye çalıştığını belirtti. Makalenin sonunda ise John Willoughby, yöre halkına özgü kuzu güvecinin tarifini verirken, Türk misafirperverliğinin üzerinde bıraktığı olumlu duyguları aktardı. New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Willoughby’nin, “Türkiye hayranlığıyla ve bilhassa turistik rota dışındaki şehirlere duyduğu ilgiyle” tanındığı, ayrıca, Gourmet gibi “eğitimli, üst düzey ve seyahat eğilimi yüksek bir okuyucu profiline sahip bir dergide Türkiye ile ilgili bir makale yayımlanmasının büyük önem taşıdığı” belirtildi.
|