Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekmek israfına patetes unu teklifi

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, ekmeğin içine katılacak patates ununun bayatlama süresini uzatacağını ve böylece israfın önüne geçileceğini söyledi.

Tunç, yaptığı açıklamada, Türkiye’de bir yılda çöpe atılan ekmeğin, 4 milyon ton buğdayın israf edilmesi anlamına geldiğini bildirdi. Ekmeğin içerisine yüzde 2 oranında patates unu katılmasının, ekmeğin bayatlama süresini uzatacağını ve bu uygulama ile ekmek israfının önüne geçilebileceğini ifade eden Tunç, yasal düzenleme yapılarak ekmeğin içine patates unu konulmasının zorunlu hale getirilmesini istedi.

Tunç, uygulama ile 4 milyon ton buğdayın tasarruf edilebileceğini ifade etti.

/ NEVŞEHİR

02.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2006'da faize 45 milyar YTL daha gitti

  Cevapsız sorular

  İhracat Ocak’ta yüzde 34.2 arttı

  Krizin çözülmesinden memnunuz

  Sevkiyat yeniden başladı

  Ekmek israfına patetes unu teklifi

  Opel GT, son teknolojiyle geri döndü

  Tarımda kuraklık riski azald

  İMKB Başkanı: Manipülasyon yapanları hemen yakalayacağız


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004