"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cari açık beklentiyi aştı; Nobel ödüllü ekonomistten kriz uyarısı

11 Temmuz 2018, Çarşamba 23:26
Cari işlemler açığı, Mayıs’ta 5.89 milyar dolar ile beklentiyi aştı, 12 aylık açık ise 57 milyar 637 milyon dolar oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Mayıs 2018 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri açıklandı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Mayıs ayına  ilişkin ödemeler dengesi verileri açıklandı. Buna göre cari açık Mayıs ayında 5.89 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Beklenti  5.30 milyar dolar idi. Cari açık, bir önceki ay 5.43 milyar dolar  olmuştu. Buna göre, cari işlemler açığı, mayısta geçen yılın aynı  ayına  kıyasla 516 milyon dolar artarak 5 milyar 885 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Bunun sonucunda, 12 aylık cari işlemler açığı 57 milyar 637 milyon dolara çıktı. Cari işlemler açığı, Nisanda 5 milyar 426 milyon dolar, 12 aylık  açık ise 57 milyar 73 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmişti.

5 ayda 7.1 milyar ‘gizemli para’ geldi

Öte yandan Dünya’nın aktardığına göre, kaynağı belli olmayan para giriş/çıkışını gösteren net hata noksan kalemi Mayısta 3.38 milyar dolar fazla verirken, 5 aylık ‘gizemli para’ girişi 7.11 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Dolar/TL kuru cari açık verisinin ardından 4.75’in üzerini gördü.

***

Nobel ödüllü ekonomistten kriz uyarısı

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, Türkiye’de Asya tipi bir ekonomik kriz yaşanabileceği uyarısında bulundu. New York Times’tan Peter S. Goodman’ın Türkiye ekonomisinin gidişatını değerlendirdirdiği ‘Belirsiz bir küresel ekonomide Türkiye en riskli ülke olabilir’ başlıklı haberi Twitter hesabında paylaşan Kurgman, “Türkiye 1997-8 model bir Asya tipi malî kriz riski taşıyor mu? Rakamlara göre evet” dedi. T’24’ün haberine göre Krugman’ın paylaştığı makalede, ticaret savaşlarından artan petrol fiyatlarına kadar pek çok alanda giderek artan endişelerin hakim olduğu küresel ekonomide, en büyük ve acil riski Türkiye’nin taşıdığı değerlendirmesi yer alıyordu.

Etiketler: ekonomik sistem
Okunma Sayısı: 3554
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı