"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En düşük kurbanlık fiyatı 110 bin liradan başlıyor

23 Nisan 2024, Salı 00:12
Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Tulumtaş köyünde büyükbaş hayvan üreticisi Ertuğrul Koç ile görüştü.

MEHMET KARA - ANKARA

Üretici Ertuğrul Koç ile büyükbaş kurbanlıkların fiyatlarındaki artış ve üreticilerin yaşadıkları sorunları konuşan Gürer, 2023 yılı Kurban Bayramı’nda en yüksek büyükbaş hayvan fiyatı 80 bin TL iken, bu yıl büyükbaş kurbanlıkların en düşüğünün 110 bin TL’den başlayacağını belirti.

Kurban Bayramı yaklaştığı büyükbaş hayvanlarda kurbanlık satışları başladığını söyleyen Gürer, kurban fiyatları geçen yıla göre %100’e yakın artış göstermiş bulunuyor. Bir yıl içinde özellikle yemdeki artış, ahır giderleri, aşılar ve veteriner giderleri artış hayvan fiyatlarını katladı” dedi.

Kesimlik hayvan sayısının azaldığına dikkat çeken Gürer, “Bakım giderleri arttı. Hayvancılığın sürdürülmesi zorlaştı. Kurban fiyatlarına da artış yansıdı. Bu artıştan besici kazanamıyor. Hayvanı satıp yenisi almak istediğinde sattığı fiyata hayvan bulamıyor. Vatandaşta enflasyon karşısında geliri daralınca etten sonra kurbanlığın yanına emekli başta geliri düşen ancak bakmak için gelebiliyor. Kurban fiyatları, gerçek enflasyonu gösteriyor” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1052
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    24.4.2024 07:54:03

    Avrupanın en zengin ülkesi Almanyada kemiksiz etin kilosu 8 ile On (10) Eurodan, kıymayı da 6 ile 7 Eurodan alabilirken, sözde tarım ve çiftçi ülkesi olan ve Avrupanın en ucuz işçisi konumunda ve en düşük asgarî ücretle esir gibi çalıştırılan bizim güzel İnsanlarımız, Avrupanın iki misli fiat ödeyeyerek 1 kilo "ET" alıp, ağız tadıyla yiyemiyor ne yazık ki! Bizi bu duruma MAHKUM edenlere yazıklar olsun! Birde utanmadan milleti kandırmaya, aldatmaya devam ediyorlar, çekip gitmeyi yeğliğemiyorlar! Üstelik Vatan, Millet, Sakarya, Mescidi Aksa, Din iman, hak, Hukuk ve Adalet'den dem vuruyorlar, sıkılmadan utanmadan? VATAN böyle mi sevilecek?Allah islâh etsin, islâh olmayanlarıda bildiği gibi, layıkıyla muamele yapsın inşaallah! Amiiin. 😪😢😪🌹🤲🌹❤😔☝️🌙🌏🇹🇷🕊🕊🕊🇵🇸🇵🇸🇵🇸

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı