"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Hiç vergi vermediler'

01 Ağustos 2024, Perşembe 10:14
Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli altında Türkiye’deki sekiz önemli tünel, köprü ve otoyol projesini işleten şirketler, 2021-2023 yılları arasında toplamda 642 milyon 220 bin 867 TL vergi ödedi.

‘Vergi vermeyen şirketler araştırılsın’ı da reddettiler
İktidarın vergi adaletine niyeti yok

Bu projeler arasında, Çanakkale Otoyol ve Köprüsü ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü işleten Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. ve ICA İçtaş Altyapı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş’nin üç yıllık dönemde hiç vergi ödemediği belirlendi.

BirGün’ün haberine göre Ankara-Niğde Otoyolu’nu işleten ERG Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş. ve Avrasya Tüneli’ni işleten Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.’nin ise kazançlarına göre oldukça düşük oranlarda vergi ödedikleri iddia edildi. Özellikle, Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş., 2 milyar 558 milyon 275 bin TL kazanca karşılık sadece 635 milyon 343 bin TL vergi öderken, ERG Otoyol Yatırım ve İşletme A.Ş. 29 milyon 900 bin TL kazanç üzerinden yalnızca 6 milyon 877 bin TL vergi ödedi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2167
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    2.8.2024 17:53:11

    Utanacak ne "YÜZ" ne de "ASTAR" kaldı? Vergilerimiz israfa, yandaşa, yap-işlet-devrete Döviz garantili ve abartılmış geçiş garantilerine, saraylara, itibardan tasarruf olmazlara, koruma ordularına ,Şatafata, FAİZİN FAİZLERİNE, ÇOKLU MAAŞ ALANLARA, TEFECİLERE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR maalesef. FAKİR ve YOKSUL Vatandaş refaha kavuşamadığį gibi, dahada FAKİR hale gelmiş, getirilmiş, önünü ve yönünü göremez olmuş, umudunu yitirmiştir. Muhâlefet de elini tez tutup, Vatandaşa UMUT ve ÜMİT AŞILAYARAK ALTERNATİF OLDUĞUNA İKNÂ ETMESİ ŞARTTIR. Vakit kaybetmeden acele bir "MİLLÎ Mutabakat HÜKUMETİ" kurulmalı ki, içerde ve dışardaki GÜVEN tekrar geri gelebilirsin. Yoksa; "Yattı BALIK yan yan da gidemez!?" BATAR, BATAAARRR, BAAAATIIIIYOOOORUUUZZZ!... Orta ve Dar Gelirli Vatandaşların MADDÎ ve MANEVÎ kayıpları biran evvel telafi edilip, takviye edilmeli!? Çok kazanandan çooook, az KAZANANDAN da AZ' ıcık VERGİ alınmalı, Vesselâm! Acele! Allah c.c yâr ve yardımcımız olsun inşaallah, Amiiin!

  • selma

    1.8.2024 16:20:54

    Hazinenin ,ekonominin durumu bu kadar kötüyken ,bu kadar çok , bu kadar büyük, ünlü, göz önünde olan firmaların, şahısların , senelerce vergi vermemesi , buna rağmen maliyenin radarına girmemeleri, dikkatini çekmemesi, üstüne bir de büyük vergi affı olması çok ilginç !!! Sırlı bir hadise !!! Yalnız bu kadar çok kişinin bildiği sır , sır değildir. Devran döndüğünde elbet ortaya dökülecek.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı