18 Mart 2013, Pazartesi
Hamas Hareketi liderlerinden Yahya Musa, insan hakları ve özgürlüklerine saygılı bir medeniyet kurulmasının İslam-Hıristiyan dünyasının ortak hareket alanları olduğuna dikkati çekerek, “İslam ve Hıristiyan dünyası diyalog masasına oturarak, insanlık için kötülükleri azaltan ve iyilikleri artıran bir bakış açısı sunabilir’’ diye konuştu. Bu arada, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da, Papa Francesco’yu tebrik etti.
Filistin’den Papa’ya destek çağrısı
Filistin’deki Hamas ve Fetih hareketlerinin temsilcileri, Katoliklerin yeni ruhanî lideri Arjantinli Papa Francis’e, Filistin meselesine destek olması çağrısında bulundu. Fetih Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Rabah, Papa Francis’i tebrik ederek, Filistin topraklarında ortak kutsal mekânlara sahip oldukları Katolik kilisesi ile ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. Yeni papanın, Ortadoğu’daki gelişmelerin doğru bir şekilde anlaşılması için yoğun çaba sarf etmesini umduklarını belirten Rabah, ‘’Papanın vereceği destek, sahip olduğu güçlü konum sayesinde Filistin meselesinin uluslar arası arenadaki önemini arttıracaktır’’ dedi. Hamas Hareketi liderlerinden Yahya Musa ise Papa Francis’in, eşitlik ve karşılıklı saygı esasına dayanan bir diyalog zemini kurmak için çalışmasıyla barış, adalet, eşitlik ve insan haklarının korunduğu bir dünya hedefine ulaşılabileceğini dile getirdi. Musa, insan hakları ve özgürlüklerine saygılı bir medeniyet kurulmasının İslâm-Hıristiyan dünyasının ortak hareket alanları olduğuna dikkati çekerek, ‘’İslâm ve Hıristiyan dünyası diyalog masasına oturarak, insanlık için kötülükleri azaltan ve iyilikleri arttıran bir bakış açısı sunabilir’’ diye konuştu. Papalığın, İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği suçlarda Batılı ülkelerin taraflı tutumuna etki edeceğini vurgulayan Musa, ‘’Yeni papa, yurda dönüş hakkı ve bağımsız devlet kurma konularında mücadele eden Filistinlilere destek olmalıdır’’ ifadesini kullandı.
Okunma Sayısı: 1634
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.