"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

California Valisi 40 milyar dolar yardım istedi

23 Şubat 2025, Pazar 13:56
California Valisi Gavin Newsom, geçen ay eyaletin Los Angeles kentinde çıkan orman yangınlarının ardından bölgenin toparlanmasına destek olmak amacıyla Kongreden yaklaşık 40 milyar dolar yardım talep etti.

Newsom, Kongre üyelerine yolladığı mektupta Los Angeles'ın ekonomik açıdan "dünyanın en üretken bölgelerinden" olduğunu, yangının ardından toparlanabilmesi için Kongrenin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Kongreden yaklaşık 40 milyar dolar yardım talep eden Newsom, yardım fonunun bölgenin yeniden imarı ve altyapısının inşası için harcanacağı sözünü verdi.

Los Angeles'taki yangınlar

Los Angeles'ta 7 Ocak'ta Pacific Palisades bölgesinde başlayan, Eaton, Hurst, Sunset, Woodley bölgeleri başta olmak üzere hızla çevreye yayılan orman yangınlarında 29 kişi yaşamını yitirmişti.

Binlerce dönüm alanın hasar görmesine yol açan yangınların neden olduğu toplam zarar ve ekonomik kaybın 250 ila 275 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

AA

Okunma Sayısı: 259
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı