"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Berber korkusu nasıl yenilir?

30 Eylül 2011, Cuma
ÇOCUKLARDA berbere gitme korkusunun saç kesme aletlerinin görüntüsünden ve acıdan kaynaklandığı ifade edildi.
 Uzmanlar, berber korkusunu yenmenin yolunun babaların oğlu ile yan yana oturarak birlikte tıraş olması olduğunu söylüyor. Sempati Psikolojik Danışmanlık ve Hipnoterapi Merkezi Doktoru Ramazan Özarslan, çocuklardaki dişçi ve berber korkusunun genelde acıya yönelik olduğunu söyledi. Çocuklarda genelde berbere gitme korkusunun saç kesme aletlerinin görüntüsünden kaynaklandığını belirten Ramazan Özarslan, eskiden saç kesme makinelerinin saç keserken saçta çekme meydana getirdiğinden çocuklarda berbere gitme korkusunu oluşturduğunu kaydetti. Saç çekmeye bağlı acı sebebiyle çocukların berbere gitmeye yanaşmadığını belirten Özarslan, berber korkusunu yenmenin yolunun babaların oğlu ile yan yana oturarak birlikte traş olması olduğunu kaydetti.
Özarslan, “Çocuklarda genelde berber korkusu vardır. Çocuk saçının kesilmesinde saç kesme makinesinin kafasına acı vereceğini düşünür. Babalar, çocuklarına tıraş olurken 'bizim zamanımızda saç kesme makineleri saçımızı yola yola tıraş ederdi' diye çocuklarının yanında atlatmasın. Bu, çocukta korku oluşturur. Babalar, bunun yerine günümüzdeki saç kesme makinelerinin saç çekme yapmadığını anlatmalı. Baba ile birlikte tıraş olan çocukların berber korkusunu yenmesi daha kolay oluyor” diye konuştu. Manavgat’ta İmran Kuaför Sahibi İmran Uysal, babaları ile tıraş olmaya gelen çocuklarda tıraş olma korkusunun daha az olduğunu söyledi. Çocuğun, babası tıraş olurken kendisini güven içinde hissettiğini belirten Uysal, saç kesme makinelerinin her geçen gün yenilendiği için çocukların saç tıraşı olmasında acı verecek ve korku oluşturacak bir unsurun olmadığını kaydetti. 
Okunma Sayısı: 10484
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı