Ercİyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yetim, melaminin gıda katkı maddesi değil, hile olduğunu belirterek, ‘’Herhangi bir zararlı etki ihtimaline karşı özellikle ithal süt tozlarını ve süt tozlarından yapılan ürünlerin en az 6 ay kullanılmamasını tavsiye ediyorum’’dedi.
Yetim, melaminin tabak, bardak gibi mutfak eşyalarının üretiminin yanı sıra pek çok alanda kullanılan endüstriyel bir madde olduğunu söyledi. Çin’de üretilen süt ve süt ürünleri ile süt tozlarının neden olduğu zehirlenmelerle gündeme gelen bu maddenin, gıda katkı maddesi olmadığını ifade eden Yetim, süt ve süt tozlarının içindeki melaminin tespit edilmesi için çeşitli analiz metotları bulunduğunu, kendilerinin de bu konuda çalışma yapmayı planladıklarını bildirdi.
|