"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İthal hayvan ile kimler kazanıyor?

28 Nisan 2024, Pazar 22:18
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hayvan ve et ithali ile ilgili soruları Tarım ve Orman Bakanı’na sorarak, “Bu süreçten kimler kazanıyor?” dedi.

Gürer, “Önceki Bakan, ithalatı bitireceğim derken 2023 yılında ithalat patladı. Hayvan varlığında Avrupa birincisi olduğumuzu söyleyenler ülkemizi yarım kilo ete muhtaç ettiler” dedi. Gürer, Bakan’a cevaplaması için şu soruları yöneltti. “2024 yılının ilk çeyreğinde ithal edilen canlı hayvan ve karkas et miktarı ne kadardır? Bu ürünler hangi ülkelerden, ne kadar miktarlarda ithal edilmiştir? 2024 yılı boyunca Bakanlığınız tarafından canlı hayvan veya karkas et ithalatı devam edecek midir? İthalatın devam etmesi durumunda ithalatı planlanan canlı hayvan ve karkas et miktarları ne kadardır?

2024 yılının ilk çeyreğinde ithalatı yapılan canlı hayvanların satımının gerçekleştirildiği şirketler hangileridir? Bu şirketlerin satın aldığı canlı hayvan sayıları ayrı ayrı ne kadardır? 2024 yılında Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından PERDER üyesi marketlere ve sanayicilere satılan karkas et miktarı ne kadar olup, bu etleri alan firmaların isimleri ve aldıkları et miktarları nedir?

Et ve Süt Kurumu tarafından bir firmaya verilen etlerin daha sonra zincir bir restorana yüksek miktarlarda et sattığına ilişkin iddialar doğru mudur? İddialar doğruysa bu konuda müfettiş görevlendirilmiş midir?”

İstanbul - Seyhan Şentürk

Okunma Sayısı: 1098
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı