"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargı talimat almasın

05 Mayıs 2024, Pazar 23:40
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’I ZİYARETİNDE, “YARGI TALİMAT ALMASIN, YARGI TALİMATI KENDİ VİCDANINDAN ALSIN. TÜRKİYE BU CENDEREDEN KURTULSUN” DEDİ.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaretinden sonra basın açıklaması yaptı.

Görüşmede Gezi Davası ve Osman Kavala’nın tutukluluğuna ilişkin soruya cevap veren Özel şunları söyledi: “Gezi davası konusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı ve Anayasa Mahkemesi kararı ayrı ayrı uygulanmadığı için Türkiye’de hukukun üstünlüğü olmadığını, hukuki öngörülebilirlik olmadığını, insanların önünü göremediğini, böyle bir ülkeye yatırım yapılamayacağını, kredi verilemeyeceğini, verilen kredinin riskinin yüksek olduğunu, doğrudan ekonomiye dahi olumsuz etkisi olan bir durum olduğunu anımsatalım. (...) Türkiye’de yargı talimat alıyor almıyor tartışmasına ben girmeyeyim. Yargı da talimat almasın, yargı talimatı kendi vicdanından alsın. Yeniden yargılama mı, yargılamanın yenilenmesi mi en doğrusunu hukukçular bilir ama bir yol bulunsun, Türkiye bu cendereden kurtulsun.”

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 1339
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı