Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtülülerin insan hakları çiğneniyor

Başörtüsü yasaklarına karşı protestolar artarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu da Ankara, Sakarya ve İzmit’te ‘Başörtüsüne Özgürlük’ eylemleri yapıldı. Yasağın başörtülülere karşı işlenen bir insan hakkı ihlâli olduğunun vurgulandı.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformunun Abdi İpekçi Parkı’nda düzenlediği “Başörtüsüne Özgürlük” eylemlerinin 39. haftasında konuşan Mazlumder Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Kayaer, devletin bireyin hak ve hukukunu koruyan, güçsüzün güçlüye karşı garantisi ve dayanağı olan kurumlardan şekillendiğini belirterek, “Bu yönüyle devlet kişi haklarına saygılı olmak zorundadır” dedi. Hayata bakış açıları aynı olmadığı için başörtülü kişilerin insan haklarının ihlâl edildiğini söyleyen Kayaer, “Dünya siyaset arenasında egemen ve özgür olarak kalmak isteyen bir ülke şiddeti içermeyen, vatandaşının bütün düşüncelerine saygı göstermek zorundadır. Biz de aynı saygıyı kendi coğrafyamızda istiyor, tarihi tekrar hatırlamalarını istiyoruz; Zulüm asla payidar olmaz!” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE YASAKÇILIKTA MODEL

Sakarya Başörtüsü Platformu da önceki gün 59. eylemini gerçekleştirdi. AKM önünde yapılan basın açıklamasında, başörtüsü yasağının birçok ülkede uygulanmaya başladığı ve Türkiye’deki düzenin yasakçılara model olduğu belirtildi. Fransa ile Türkiye’nin başörtüsü yasağı ve ifade özgürlüğü noktasında paralel hareket ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Kuzey Irak’ta Mesut Barzani’nin başörtülü fotoğrafları yasaklaması ise, “Türkiye’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nde kendisine biçilen model olma rolünü, baskıcı militarist egemenlik anlayışını ihraç ederek yerine getireceğinin işaretçisi” şeklinde değerlendirildi. Açıklamada, küreselleşen başörtüsü yasağına karşı, daha çok mücadele edilmesi çağrısı da yapıldı.

Çabamız, hakların geri alınması

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu ise İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde hafta sonları yaptıkları protesto gösterilerinin seksenincisini gerçekleştirdi. Gösteride platform adına basın açıklamasını yapan MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Nigar Gümrükçüoğlu, “Bizlerin çabası inancımıza ve onu ifade şeklimize müdahil olan güçlere karşı hakların geri alınması mücadelesidir. Adil ve hak olanın üstün kılındığı bir dünyaya ulaşana dek, bu uğurda tek mazlum yurt kalana dek sesimizi yükselteceğiz. Bu gayrimeşru yasak kalkmadıkça, bu direniş filizleri daima sürgün verecek ve nesilden nesile aktarılacaktır” şeklinde konuştu.

Mehmet KARA / ANKARA

30.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtülülerin insan hakları çiğneniyor

  Gül: Türkiye oyuna gelmeyecek

  AB: Reformlarda ilerleme yok

  Borrell: Türkiye ile müzakereler sürdürülmeli

  Erdoğan: Paradan altı sıfır atılması en büyük devrimlerden biri

  Gazi maaşlarına zam geliyor

  Yağışlı hava geliyor

  Doğu ve Güneydoğu sele kapıldı

  Tehlikeli madde taşımaya yeni yönetmelik

  Uzun tatilin ardından yoğun mesai

  Kur’ân-ı Kerim CD’si dağıtılacak

  Ameliyathaneler risk taşıyor

  Cumhuriyetin 83. yıldönümü törenlerle kutlandı

  Depreme ciddî bakıyoruz

  Deniz suyu 50 metre yükseldi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004